- Barneskolene bør få skolemat og egen kokk

LØSNINGEN: Sandra Borch og Tromsø senterparti vil innføre kokk og varm lunsj på barneskolene.

LØSNINGEN: Sandra Borch og Tromsø senterparti vil innføre kokk og varm lunsj på barneskolene.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Sandra Borch og Tromsø Senterparti mener de har løsningen i en travel hverdag.

DEL

At hverdagen er hektisk for mange familier er en kjent sak. Sandra Borch og Tromsø Senterparti ønsker at barneskolene i kommunen skal få egen kokk og varm skolemat.

Betaler allerede

Borch viser til Selnes skole på Kvaløysetta hvor elevene får varm lunsj hver dag. Matvarene som blir benyttet er varer som butikkene ellers ville kastet, og derfor er budsjettet på beskjedne 3.50 kroner dagen.

- I Norge er vi på verdenstoppen når det gjelder matkasting. Det er flott dersom man kan lære ungene at "best før"-datoen ikke nødvendigvis betyr "kast etter denne datoen".

- Grunnskolen er jo gratis i Norge. Hvordan tror du foreldrene vil reagere dersom de må betale for skolemat hver dag?

- Jeg synes det er viktig å presisere at dette ikke skal være en utgift for kommunen, men heller er slags spleiselag. Matpakken betaler foreldrene for allerede. Hvis barna i tillegg lærer å ha et sunt og variert kosthold, tror jeg ikke foreldrene sier nei til det.

LES OGSÅ: Forsker: - Travle foreldre ga sønnen (7) kanelsnurr til middag

Positivt tiltak

- Vi tror at dette kan hjelpe i en hektisk hverdag. Det har allerede kommet svært positive tilbakemeldinger fra Selnes skole, både fra lærere, elever og foreldre.

Borch tror ikke tilbudet kommer til å understreke at mange av oss allerede har det litt for travelt.

- Vi lever i en annen tid nå en for 20 år siden. Oppdraget til oss politikere er å tilrettelegge for folk, også i et likestillingsperspektiv. Med to foreldre i full jobb er det klart det blir hektisk. Jeg ser på det som et positvt tiltak.

Mindre kresne barn

Hun tror også det ville slått positivt tilbake til foreldrene at barna lærer at "mat er mat".

- Jeg tror barna ville blitt mindre kresne, og at de ville lært seg å tørre å smake på mat av alle typer. Rett kosthold er viktig for konsentrasjon og energi iløpet av skoledagen, og hvis vi kan bidra til det er det flott, avslutter Borch.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken