- Det er klart det er litt ubehagelig

FALSK PROFIL: I natt dukket denne profilen opp på Facebook. Personen på bildene er kjent - navnet ikke. - Litt ubehagelig, sier Sp-politiker Sandra Borch.

FALSK PROFIL: I natt dukket denne profilen opp på Facebook. Personen på bildene er kjent - navnet ikke. - Litt ubehagelig, sier Sp-politiker Sandra Borch.

Artikkelen er over 4 år gammel

Nei, dette er ikke Debra Kelsie Bing.

DEL

Noen har stjålet en rekke bilder av  Sp-politiker Sandra Borch og opprettet en ny profil på både Facebook og Tinder under navnet Debra Kelsie Bing.

Ønsker du tilgang til Nordlys +? Sjekk vårt supertilbud her.

- Allerede i natt fikk jeg vite at profilen eksisterte. Det fikk jeg vite fra venner som hadde fått venneforespørsel fra den. Det er fordelen med å kjenne en del folk, sier Borch til Nordlys.

Hun sier at hun velger å ta det med et lite smil.

- Samtidig er det klart at det er litt ubehagelig, men jeg regner med at de fleste skjønner at dette ikke er meg.

Profilen Debra Kelsie Bing utgir seg for å være fra Tromsø. Hun skal ha studert ved Tromsø maritime skole og bor i byen. Profilen er krydret med bilder av den kjente Sp-politikeren, som nå sitter i kommunestyret i Tromsø.

- Det er ikke første gangen dette skjer, og jeg prøver å ta det med et smil. Jeg har rapportert det inne til Facebook, og jeg vet at flere andre har gjort det samme.

Hun sier at hun har googlet navnet. Det eksiterer ikke.

- Jeg finner ingen spor av det. Det er som er litt merkelig er at jeg har en lukket profil på Facebook, men vedkommende har altså fått tak i bildene. Men med dagens teknologi er det kanskje enkelt å få det til. Ikke det at det er noe dramatisk i bildene, men det er i alle fall verdt å tenke på hva man legger ut.

Borch sier at utover å be Facebook om å slette profilen, så orker hun ikke forfølge saken videre, selv om det er straffbart.

- Det som er betryggende er at i alle fall 100 personer, både personer jeg kjenner og ikke kjenner, har tatt kontakt og gjort meg oppmerksomme på dette. Så det er bra at folk passer på der ute.

Hun forteller også at en bekjent har prøvd å kommunisere med vedkommende uten å få svar.

På sin egen Facebook-side skriver Borch blant annet:

"Hils på ho Debra. Har fått opplysninger om at ho også finnes på Tinder. #fake. Rappporter ho gjerne. "

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken