Nå er de ferdig med arbeidene på Tromsøbrua - for denne gang

SNART FERDIG: Hoveddelen av arbeidet med å skfite ut metallfugene på Tromsøbrua ble ferdig i natt. Men det gjenstår fortsatt å bytte ut fugetersklene på siden av brua, forteller byggeleder Linda Hansen.

SNART FERDIG: Hoveddelen av arbeidet med å skfite ut metallfugene på Tromsøbrua ble ferdig i natt. Men det gjenstår fortsatt å bytte ut fugetersklene på siden av brua, forteller byggeleder Linda Hansen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

- Det gjenstår å bytte fugetersklene, sier byggeleder Linda Hansen.

DEL

En gladnyhet til alle tromsøværinger: Arbeidet på Tromsøbrua ble som planlagt avsluttet lørdag, og dermed kan trafikken igjen gå som normalt - etter uker med lange køer på brua.

23. juli startet arbeidet med å bytte den siste av tre fuger. De to andre ble skiftet ut i fjor høst.

Gjenstår noe arbeid

Derfor har trafikken blitt dirigert med lysregulering og manuell dirigering, og kun ett felt har vært åpent i to og en halv uke. Men selv om arbeidet nærmer seg slutten, er de ikke helt ferdige, forteller byggeleder Linda Hansen i Statens vegvesen.

I begynnelsen av juli ble det lagt ny asfalt på brua. Arbeidene pågikk over to netter og medførte at brua ble stengt for ordinær trafikk.

- Det må stå litt nå, men det gjenstår å bytte fugetersklene. Det vil ikke ta så lang tid, kanskje et par dager, sier hun.

Nattarbeid

Nøyaktig når det kommer til å skje, kan hun imidlertid ikke si noe om.

- Nå er det lagt midlertidige fugeterskler. Utskiftningen er planlagt å gjøres på natta, så da er planen å gjøre som vi har gjort hittil - å stenge ett kjørefelt. Men det er ikke en så omfattende jobb. 

Arbeidet med å bytte ut de slitte metallfugene startet opp i fjor høst. Fugene tar av for belastningen når brua beveger seg, enten på grunn av tunge kjøretøy, vind eller temperatursvingninger. Hver dag passerer over 20.000 kjøretøy Tromsøbrua.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken