Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal en helt ny type buss testes ut i Tromsø

Artikkelen er over 5 år gammel

I forbindelse med neste anbud på kollektivtrafikken i Tromsø, ønsker Troms fylkeskommune å teste om det er mulig å benytte el-busser i byen.

Utfordringene er mange. Bratte bakker, trange gater, glatte partier, fukt i bussene på vinteren. Fylkesråd for samferdsel, Ivar Prestbakmo (Sp), sier følgende i ei pressemelding.

– Tromsø er kanskje den mest krevende større byen i landet å kjøre el-buss i. Vi møter utfordringer som mye bakker, trange gater, snø og sludd, mye bruk av kjetting, fukt  i bussen, krevende vintervedlikehold og en lang og relativ kald vinter, sier fylkesråd for samferdsel og miljø, Ivar B. Prestbakmo (Sp).

Flere og flere fylker i landet har innført el-busser, eller jobber med å innføre dette. Før fylkeskommunen tar stilling til om det er aktuelt, vil de altså teste om det er praktisk mulig å kjøre elektrisk buss i Tromsø.

Utredninga som skal gjennomføres, skjer i samarbeid mellom Troms fylkeskommune, Transportøkonomisk institutt, og VTT Technical research centre i Finland.

Nordlys har forsøkt å få ytterligere informasjon fra fylkesråd Prestbakmo. Han var opptatt i møte fredag ettermiddag, og var utilgjengelig for kommentar.

Kommentarer til denne saken