Nå er vegvesenet i gang med å sprenge ned skred flere steder i Tromsø

DAISYBELL: Statens vegvesen forsøker å løse ut snøskred på de mest utsatte veiene i Tromsø-regionen i dag. Her fra et av oppdragene tidligere 1. påskedag.

DAISYBELL: Statens vegvesen forsøker å løse ut snøskred på de mest utsatte veiene i Tromsø-regionen i dag. Her fra et av oppdragene tidligere 1. påskedag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Det verste snøfallet har nå gitt seg, og dermed har Statens vegvesen kunne gå i gang med å sprenge ned snøskred fra de mest utsattene veiene.

Nedsprengningen gjøres med helikopter med en påmontert «daisybell», som er en sjokkbølgeutløser.

Geolog Andreas Persson i vegvesenet forteller til Nordlys at de så langt har vært tre steder i Tromsø-regionen.

- Vi har vært ved fylkesvei 53 i Oldervika, hvor vi ikke klarte å løse ut skred. Vi vurderer likevel at området er trygt der hvor det gamle skredet har gått, slik at opprydningsarbeidet nå kan påbegynne. Det så skummelt ut på andre områder av fjellet, men det er ikke i nærheten av veien, sier Persson.

I tillegg har daisybell-helikopteret vært ute ved fylkesvei 293 i Holmbuktura.

- Her har nesten all snøen allerede gått. Vi vurderer det som trygt nå, og opprydningsarbeidet vil starte i ettermiddag, sier geologen.

Vegvesenet har også løst ut en del mindre skavler på nordre Reinøya på fylkesvei 301.

Da Nordlys snakket med Persson klokken 12.30, spiste han og mannskapet på helikopteret lunsj på flyplassen.

- Vi drar mot Grøtfjord og Tromvika etterpå for å prøve å løse ut skred der, før vi deretter prøver oss på Kattfjordeidet. Trolig rekker vi å dra til de to fylkesveiene på Arnøya i morgen, sier Persson.

Fylkesvei 57 fra Grøtfjord mot Tromvika blir stengt fra klokken 13.30 mens vegvesenet jobber på stedet.

Veien over Kattfjordeidet er allerede stengt grunnet skredfare, men vil forhåpentligvis kunne åpne etter at vegvesenets helikopter har gjort sitt i ettermiddag.

Artikkeltags