Se oversikten: Åpnet flere veier i Troms

Artikkelen er over 2 år gammel

Enkelte veier har åpnet søndag. Statens vegvesen planlegger å åpne flere veier mandag.

DEL

En rekke veier i Troms har vært stengt de siste dagene på grunn av skred eller fare for skred. Søndag gikk snøskredfaren ned fra faregrad 4 til faregrad 3.

Det er fremdeles betydelig snøskredfare, men Statens vegvesen har undersøkt snøen over flere fylkesveier og besluttet å åpne noen av veiene. Det er planlagt å utføre kontrollerte nedsprengninger på Arnøya og Kattfjordeidet mandag.

Veier som er åpnet

Fv 53 til Oldervik har vært stengt siden onsdag på grunn av skred. Veien er søndag kveld åpen, men det er redusert fremkommelighet og smal vegbane på grunn av opprydningsarbeid. De evakuerte i Oldervik har fått reise hjem, og Troms Kraft håper å ha strømmen tilbake i kveld.

Fv 293 ved Holmbuktura har tidvis vært stengt. Søndag kveld er veien åpne, men det er smal vegbane på grunn av opprydningsarbeid.

Fv 347 Årviksand - Nymoen er nå stengt på grunn av opprydningsarbeid. Veien var åpen fra 17.00 til 21.00 søndag.

Skal åpne mandag

Fv 348 Akkarvik - Langfjordbotn er fremdeles stengt på grunn av snøras. Blir ikke åpnet i dag. Beredskapsrute er iverksatt. Det vil bli utført kontrollert nedsprengning med helikopter mandag formiddag.

Fv 862 Nordfjord - Henrikvik i Tromsø er stengt på grunn av fare for ras. Ventes åpnet mandag ettermiddag.

Statens vegvesen har vært ute med helikopteret søndag. Det har ikke blitt utført noen nedsprengninger. Arbeidet med å åpne utløse skred fortsetter mandag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken