Eliteseriespillere til 4. divisjon og mytologiske figurer i Dyrebeskyttelsens omsorg er bare ett par av årets aprilspøker.

Widerøe annonserte i dag at de vil starte med såkalte "Zero Gravity" flyvninger. Prinsippet er allerede en publikumshit flere steder i Europa og i USA. Prinsippet går ut på å tømme et fly for all innmat slik at kabinen er helt tom. Deretter kjøres flyet vertikalt opp i luften, før det stuper nedover og skaper en vektløs atomosfære inne i kabinen.

Utelukker ikke at spøk kan bli alvor

Informasjonssjef i Widerøe Catharina Sollid, bekrefter ovenfor Nordlys at det hele er en aprilspøk.

Det er jo flere selskaper som tilbyr det, så vi trodde det var en snill spøk som kunne gå inn for noen på en deilig påskemorgen, smiler hun.

Mange har likevel merket seg dagens dato og dermed gjennomskuet flyselskapets spøk.

- Saken lever godt på sosiale medier, men jeg ser jo i kommentarfeltet at mange har skjønt at dette bare var en spøk, sier Sollid.

Kommentarfeltet florer også med morsomheter som at Widerøe allerede driver med Zero Gravity flyvninger, og det spesielt på kysten av Nord-Norge.

- Det kan jo nesten føles slik når man blir utsatt for skikkelig turbulens. Det kan jeg forstå, sier hun lattermidt og legger til.

- Men jeg forsikrer om at virkelig "Zero Gravity" er noe helt annet. Turbulens kan ikke måle seg med det suget man får i magen av å oppleve helt vektløs tilstand.

All spøk lagt til side, innrømmer hun at å starte opp med noe slikt ikke nødvendigvis er en helt fjern tanke.

- Det virker jo som noe folk kan tenke seg. Se for deg panoramavinduer i flyet hvor man flyter vektløst og ser Nordlyset danse utenfor. Mulighetene er mange, sier Sollid.

Bil i Nord blir Fly i Nord

Bil i Nord startet april med å lansere et eget flyselskap.

- Det nye nordnorske flyselskapet Fly i Nord skal fly på kortbanenettet i Nord-Norge og starter flygningene allerede i slutten av april. De 30 første som bestiller, får gratis flytur, sier konsernsjef Thor Drechsler.

Nettstedet Rett24 varsler at regjeringen nå innfører nynorskkrav i norske rettssaler. Justisdepartementet har besluttet at 25 prosent av alle prosedyrer i norsk rettsvesen heretter skal holdes på nynorsk, melder nettstedet.

– Spør du meg personlig, så mener jeg dette er relativt idiotisk, sier fungerende justisminister Per Sandberg, ifølge Rett24.

Hos hotellkjeden Scandic tar de kampen mot matsvinn og vil ta betalt fra gjester som ikke spiser opp frokosten.

– Gjestene blir belastet for restematen ved utsjekk, heter det i en pressemelding fra hotellkjeden.

Grunnet økningen av såkalte "Fake News" har mange mediehus valgt å spare leserne sine for tull og tøys i år. I tillegg til Nordlys, gjelder dette for både VG, Dagbladet, NRK og TV2.

Reisetull

I stedenfor ser det ut til at flere reisebyrå har grepet sjansen til å ha litt morro med folk.

Mens Tui vil tilby sine gjester et profesjonelt fototeam for å sikre at feriebildene blir Instagram-vennlige, vil Ving forby WiFi på sine familiehoteller sånn at feriegjestene kan leve i nuet og ikke stirre ned i mobilskjermen.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Apollo på sin side vil lansere VR-reiser, altså simulerte reiser der du rett og slett sitter i sofaen hjemme og «reiser» ved hjelp av VR-briller som viser deg sol og strender. Varmelampe og høretelefoner med bølgeskvulp kan også bestilles, opplyser reisebyrået.

Høgli til 4.divisjonsklubb

Rælingen Fotballklubb i Akershus dro en aldri så liten aprilsnarr på bekostning av en kjent og kjær Harstadværing og TIL-spiller. Klubben kunne nemlig på morgenkvisten annonsere at Tom Høgli hadde tatt overgang til deres A-lag i 4.divisjon.

- Det er meget høyt nivå på 4. divisjon på Romerike og jeg vil fortsatt få sportslige utfordringer selv om de naturlig nok er av en noe annen karakter. Jeg gleder meg til å bidra med min erfaring for RFK og ser også veldig frem til å starte Rælingens første Kaffebar, Høglis Hot Beans, sier Høgli. Det fremgår fra et innlegg på klubbens facebook-side.

Etterlyser skyss til "Bukknebb"

Dyrebeskyttelsen i Tromsø er vinneren av dagens kanskje mest åpenbare aprilsnarr. De etterlyser skyss for hippogriffen "Bukknebb". Det myteologiske vesenet kjent fra den tredje filmen i Harry Potter-serien.

- I forbindelse med en dyrevernsak skal Bukknebb komme til Tromsø hvor vi har et fosterhjem som står klar til å ta imot ham. Han ankommer Bergen om kvelden førstkommende lørdag, og skal umiddelbart videre derfra til Tromsø. Transportburet hans er ganske stort, men vi håper inderlig det er en sjåfør som kan tenke seg å ta den flotte hippogriffen Bukknebb med seg, skriver de i et innlegg på sin Facebook-side.