Gå til sidens hovedinnhold

Fylkeskommunen fikk 3,5 millioner i el-busstøtte

Artikkelen er over 4 år gammel

Fylkeskommunen har fått 3,5 millioner for å iverksette tiltak for el-bussdrift i Tromsø. Det er et skritt nærmere målet om utslippsfri busser i 2025.

Fylkeskommunen søkte tidligere i år om støtte til å fase inn el-busser i Tromsø. Det har gitt resultater. Nå gir statsforetaket Enova i overkant av 3,5 millioner kroner i støtte til innkjøp av to hurtigladestasjoner i tillegg til nødvendig utstyr.

Saken ble først omtalt av iTromsø.

Utslippsfri busser innen 2025

I 2015 gikk Stortinget enstemmig inn for at all kollektivtransport skal være utslippsfri innen 2020. Troms fylkeskommune har satt fristen til 2025 til å gjøre alle bybusser i Tromsø og Harstad utslippsfrie. Dette elbussinitiativet er starten, og prosjektet er flunkende nytt. Fylkesråd for samferdsel og miljø, Ivar B. Prestbakmo (Sp), sier seg fornøyd med tiltaket:

- Som fylkesråd for samferdsel og miljø er jeg godt fornøyd med tilsagnet fra Enova. Det gjør det mulig for oss å få prøvd ut to elbusser med ladeinfrastruktur i Tromsø. Dette er viktig for oss med tanke på kommende anbud på buss i Tromsø, og som en del av vårt ansvar for å følge opp nasjonale miljøforpliktelser også lokalt, sier Prestbakmo til iTromsø.

Utfordringer i Tromsø

Anbudet lyses ut om kort tid, og målet er at bussene er i drift et år etter kontraktsignering. I tillegg til de 3,5 millionene tildelt av Enova har fylkeskommunen fått 4 millioner kroner som skal dekke rundt førti prosent av kjøpskostnadene av de to el-bussene.

I en pressemelding fra 2016 uttrykte Prestbakmo bekymring rundt Tromsøs utfordringer med infrastruktur og værforhold med tanke på innkjøp og iverksetting av el-busser.

Nordlys har ikke lyktes med å få en kommentar fra Prestbakmo om saken.

Kommentarer til denne saken