Her gikk det galt for 11 biler på rad

SLEPT OPP IGJEN: Her er Viking redningstjeneste i gang med å slepe en av de siste bilene opp igjen.

SLEPT OPP IGJEN: Her er Viking redningstjeneste i gang med å slepe en av de siste bilene opp igjen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Arbeidergata i Tromsø sentrum. framsto som akebakke for biler fredag ettermiddag. Det var så glatt, at politiet en periode bare måtte stenge hele gata for biltrafikk.

LES OGSÅ: Kom seilende ned Arbeidergata - så smalt det

Ikke mindre enn 11 biler var på sklitur ned den bratte Arbeidergata fredag ettermiddag. Noen trengte bare bare litt dytt i bakenden, men over halvparten måtte ha hjelp fra Viking. De hadde ved 16.30-tiden vært på stedet i nærmere halvannen time og hjulpet den ene bilen etter den andre. Men det kom stadig nye biler seilende ned bakken.

Bilene seilte fra side til side helt utenfor kontroll i forhold til hvordan sjåførene vred på ratten, bremset og klutchet.

- En av dem snurret rundt 180 grader slik at den kom skliende med bakenden først. Den kom fra Dramsvegen og skled to kvartaler nedover, forteller Bjørn og Gøran Karlsen fra Viking Tromsø biltjeneste.

Heldigvis oppsto det ikke skader på verken folk, biler eller hus. Med det var så ille, at Viking og politiet så ingen annen utveg enn å stenge gata fysisk ved å sette opp kjegler, slik at de ikke gikk an å kjøre ned Arbeidergata fra Dramsvegen. Uansett hvordan bilene var skodd, så bare seilte de nedover bakken utenfor enhver kontroll.

 - Vi har hatt fullt kjør i hele dag og har hatt fire biler ute i virksomhet hele dagen, sa daglig leder Gøran Karlsen i Viking Tromsø bilhjelp ved 17.30-tiden.

De hadde fram til da hjulpet 17 biler, ganske mange av dem på piggfrie vinterdekk som åpenbart ikke var noen god løsning akkurat denne dagen.

FAlck Tromsø Assistanse melder også om en travel dag med nærmere 20 oppdrag. Bare 8 av dem gjaldt imidlertid biler som hadde kjørt utfor på glatta.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken