Håper på snarlig byggestart

Artikkelen er over 5 år gammel

Hotellet på Sommarøy skal bli dobbelt så stort. Nå håper utbyggerne på en rask realisering av Kvaløy-forbindelsen via Håkøya.

DEL

En ny Kvaløy-forbindelse via Håkøya er uten tvil det beste for næringslivet i området - ikke minst for reiselivsbedrifter utover mot Senja.

Det mener regiondirektør i NHO Troms og Svalbard, Christian Chramer, som er svært fornøyd med at Tromsø kommune denne uka landet på dette alternativet i stedet for ei ny bru parallelt med dagens Sandnessundbru.

Les også: Gikk for Håkøy-trasé

Utløser investeringer

- En sørlig trasé i retning Håkøya er enormt viktig, og det vil bidra til å binde byen sammen. Om vi får ei bru eller en tunnel her, vil det være starten på en turistvei som vil bli stadig mer attraktiv, uttaler Chramer.

Han mener han har NHOs 1000 medlemsbedrifter i regionen med seg når han støtter Håkøya-alternativet. Chramer har nå tro på at valget av denne traseen vil kunne utløse store investeringer blant annet innen reiseliv. Han viser blant annet til planene om store utvidelser av hotellet på Sommarøy.

Doblet kapasitet

Hotellvert på Sommarøy, Kjell Ove Hveding, bekrefter at traseen via Håkøya er det foretrukne alternativet.

- Vi har signalisert det hele tida. Vi mener det er kortsiktig og meningsløst med ei ny bru ikke langt fra den gamle. Tenk den trafikkmaskinen man ville fått i et område som allerede er så presset, sier Hveding.

Han understreker likevel at utvidelsen av Sommarøy Arctic Hotel ikke er spesifikt knyttet til valget av trasé for den nye Kvaløya-forbindelsen. Utvidelsen har vært planlagt lenge. Hotellet får doblet kapasitet med 40 nye rom, samt flere hytter. I tillegg kommer større konferansearealer, kai og havnepromenade, samt velværeavdeling.

- Vil blomstre

- Men en trasé via Håkøya vil forenkle transporten ut til oss. Det er bra for hele næringslivet her, og det gjør det lettere for dem som pendler. Ja, jeg tror dette vil skape nye investeringer, og det vil sørge for en god utvikling for hele Sør-Kvaløya. Det kommer til å blomstre, mener Hveding.

Styreleder i Sommarøy Arctic Hotel, Jan Kåre Gundegjerde, bekrefter at det nærmer seg en endelig beslutning om utvidelse av hotellet.

- Vi jobber med den siste prisavklaringen. Hvis alt går bra, regner vi med å ta en beslutning innen utgangen av året. Da håper vi å kunne starte bygging til neste år.

Gundegjerde er også opptatt av å sikre at gjestene kommer seg raskest mulig ut til hotellet.

- Dette blir en betydelig næringsinvestering som sikrer en omfattende produktutvilkling som vil komme hele området til gode. Da er vi også opptatt av at transport og kommunikasjon skjer så effektivt som mulig.

Vil ha planene klare

Selv om det politiske flertallet i Tromsø kommune nå har vedtatt å legge Kvaløy-forbindelsen via Håkøya, så er veien fortsatt lang til en realisering. Ikke minst må man få veieier Troms fylkeskommune samt statlige myndigheter med på laget.

Christian Chramer understreker at det beste man kan gjøre lokalt er å skape enighet og framdrift i planleggingen.

- Man må sørge for å ha planeen klare. Jo raskere man kan være, jo lettere vil det være å få utløst pengene når myndighetene står klar til å trykke på knappen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken