Violet Road med ny singel: - Får en kiling i magen

NY MUSIKK: Violet Road har sluppet første smakebit fra det kommende albumet. Låta «Monument» har fått god respons fra publikum.

NY MUSIKK: Violet Road har sluppet første smakebit fra det kommende albumet. Låta «Monument» har fått god respons fra publikum.

«Monument» er første drypp fra Violet Roads nyeste album.

DEL

Fredag slapp gutta i Violet Road første låt fra deres sjette og nyeste album. Hogne Rundberg sier «Monument» er ei fin, rolig låt - og bare en forsmak til det som kommer høsten 2018. 

- Gratulerer med låtslipp! Hvordan føles det?

- Ja, vi forta oss i gang, hehe! Man får en kiling i magen for hver låt som slippes. Det føles ut som å vise fram en pode for første gang. Ikke at jeg vet hvordan med det er, men det er nå det jeg føler, sier Rundberg blidt.

Nasjonal reklamekampanje

Responsen har så langt vært god, og på forhånd har låta allerede blitt listet på P1 - og brukt i en nasjonal reklamekampanje.

- Det ble den vi slapp, fordi NSB plukka den opp til reklamen deres. Da måtte vi snu oss litt. Men for meg har det vært en favoritt helt siden skissestadiet!

- Hvorfor det?

- Det er en fin tekst, som handler om livet som det er i dag. Det at vi prøver å være tynne, med fine klær og raske biler. At slike ting opptar oss. Men så er det alltid noen som er viktigere, om det er far, mor, søster eller kjæreste. «Like the wind always blows», synger vi. Det handler egentlig om å huske på hva som alltid er der. Dypt... men også enkelt, om du skjønner?

Han ler.

- Ja, det er vel sånn jeg kan beskrive den.

- Magisk

Rundberg trekker også fra at NOSO har vært en mye satt pris på deltaker under innspillinga.

- Det var helt magisk! De er en fantastisk proff gjeng, som er med på «Monument» og en låt til. Det gjør et bra stort inntrykk når du hører noe du har laget blir bretta ut av et sånt orkester. Det blir litt som å være i en film. Så tusen takk til dem!

I samarbeid med Fredrik Forssman på Tvibit, har NOSO-gjengen også fått bryne seg på hip hop og death metal - i tillegg til deres album, ifølge Rundberg.

- Det var et artig prosjekt! Vi fikk melding om at «vi stiller oss til disposisjon til uka, og nå kan vi spille inn - har dere noe?». Vi visste ikke noe om det før rimelig kort tid før, mimrer han. 

Mer trøkk

Det nye albumet kommer ut i løpet av høsten, og med seg på laget har Violet Road-gutta også fått med seg den New York-baserte stjerneprodusenten Joel Hamilton. Det har satt sine spor. 

- Det trøkkes litt mer på. Vi har hatt en utrolig artig innspillingsperiode med ham! Det er veldig gøy å ha noen som ser oss utenfra, som ikke kjenner oss. Han hørte ting i bandet som vi ikke hadde hørt så mye selv, og gjorde noen småjusteringer. Det var litt sånn «åh, hvorfor tenkte ikke vi på det?». Men det er vanskelig å høre seg selv på utsida.

Han legger til at det nye albumet vil være gjenkjennbart som Violet Road, men at de har sluppet seg enda mer løs i både spilling og ikke minst lyd.

Nå venter konsert i Oslo, Bergen, Trondheim og Narvik. Rundberg legger til at de gleder seg til å teste ut de nye låtene til et live publikum - det er der det gjelder.

- Det er artig å se hvordan folk reagerer. Så ser vi om de går til baren eller blir stående, ler han avslutningsvis. 

Artikkeltags