Utfører ekstra inspeksjoner etter brudd i ett stag

Statens vegvesen utfører ekstra inspeksjoner på Håloglandsbrua etter funn av brudd i ett stag.

Statens vegvesen utfører ekstra inspeksjoner på Håloglandsbrua etter funn av brudd i ett stag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Hålogalandsbrua:Statens vegvesen inspiserer den nye E6 Hålogalandsbrua to ganger i døgnet etter at det ble oppdaget brudd i ett stag.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

– Det er 44 delkabler som holder den store bærekabelen. Det er to stag som holder hver delkabel. Brudd i ett av 44 stag er i utgangspunktet udramatisk og har ikke konsekvenser for bruas bæreevne, skriver Statens vegvesen.

Vegvesenet velger nå å inspisere stagene to ganger i døgnet inntil de er mer sikre på årsakene til bruddet.

– Brua holdes åpen uten fare for trafikantene, mens undersøkelser pågår, men dette blir løpende vurdert, skriver vegvesenet videre.

– Vi gjennomgår dokumentasjon rundt produksjon og testene som er utført. Det avrevne staget blir analysert for å komme nærmere en forklaring. Materialsvikt eller feilmontering er mulige forklaringer, heter det i pressemeldingen.

Stein Johnny Johansen, avdelingsdirektør i prosjektavdelingen Region nord, sier til nettstedet Byggeindustrien at de nå er nødt til å finne ut årsaken til hvorfor dette har skjedd.

– Vi må kunne utelukke at dette ikke er en systematisk feil som gjelder alle de 88 stagene. Vi tror ikke det er det, men vi er nødt til å forsikre oss om at det ikke er tilfelle, sier Johansen til bygg.no.

Les også:

Geir (43) kjørte hjem over Hålogalandsbrua da det smalt: – Jeg kjører gammelveien til det blir sommer

Skal bruke drone for å se etter is på kablene: – Vi tar dette på største alvor, men folk må ikke få panikk 

Artikkeltags