Folk som skal reise med ferga mellom Brensholmen på Kvaløya og Botnhamn på Senja bør beregne god tid, for nå er kapasiteten sprengt. Kaptein Svein Henning Sørlie på MF Helgøy merker tydelig at ferietida har begynt.

- På den siste turen måtte vi sette igjen 10 biler, og på den forrige var det 12 biler som sto igjen på kaia, forteller han til Nordlys torsdag ettermiddag.

Kapasiteten på ferga er 25 biler av normal størrelse, men med mange bobiler blir det plass til enda færre. Og for de som ikke kommer med, så blir det en ekstra ventetid på rundt to timer på neste tur.

- Det er ikke mye vi kan gjøre med det. Det har vært snakk om større ferge i mange år, men dette er det fylket som styrer, sier han.

Neppe større ferge

I forrige uke var det også en som ikke ble med ferga fordi den var full av folk, ikke biler, en sak Folkebladet omtalte. Det skjedde fordi to busser fulle av turister la beslag på stor deler av passasjerkapasiteten, som er 104 personer. Ifølge kaptein Sørlie er imidlertid dette noe som skjer svært sjelden, kun en gang tidligere har dette problemet oppstått.

Avdelingsleder Jan Egil Vassdokken i Troms fylkeskommune sier til Folkebladet at han ikke er uenig i at ei større ferge kunne vært satt inn på fergesambandet i toppsesongen.

- Men for det første er det et kostnadsspørsmål, og vi er begrensa til de økonomiske rammene. I tillegg er det dårlig tilgjengelighet på andre ferger. Vi har redusert antallet ferger som ligger uvirksomme til kai. Det samme har de gjort i Nordland, hvor vi tidligere har fått låne ferger, sier Vassdokken.