Arrangerer demonstrasjon mot bompenger i Tromsø

SIER NEI: Ahmed Aadan Warsame frykter innføring av bompenger i Tromsø vil ramme barnefamilier og lavtlønte hardt. - Dette vil øke klasseskillene, sier han.

SIER NEI: Ahmed Aadan Warsame frykter innføring av bompenger i Tromsø vil ramme barnefamilier og lavtlønte hardt. - Dette vil øke klasseskillene, sier han. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ahmed Aadan Warsame vil ikke ha bompenger i Tromsø. Nå arrangerer han en demonstrasjon for å stoppe politkerne fra å vedta bompenger.

DEL

- Vi skal vise politikerne at vi er i mot bompenger, sier Ahmed Aadan Warsame.

Han tok allerede i fjor høst initiativ til Facebook-gruppa Nei til bompenger i Tromsø/Troms. Gruppa har den siste uken fått et kraftig oppsving, og har i skrivende stund over 5.400 «likes».

Nå tar Warsame initiativet til en demonstrasjon mot bompenger. Demonstrasjonen finner sted onsdag klokken 17.00 på Stortorget i Tromsø. Så langt er 123 personer påmeldt.

- Jeg jobber med å finne folk som kan holde taler. Det er enda noen dager igjen, så jeg tror vi skal få på plass noen gode talere før onsdag, sier han til Nordlys.

Warsame forteller at det er han som har tatt initiativet til demonstrasjonen, men at han har flere som hjelper ham med å få gjennomført den.

- Det er mange, også bedrifter, som ikke ønsker bompenger.

- Dyrt

Warsame er kjent som representant for Kystpartiet i Tromsø. Han er familiefar, og det er spesielt barnefamilier han mener vil få de største utgiftene ved bompenger.

- Tenk deg familier med flere barn som skal kjøres på aktiviteter i Tromsdalen og på Kvaløya. For dem blir dette veldig dyrt.

Han har selv regnet seg fram til hva han må betale årlig i bompenger om politikerne går for den foreløpige modellen med 30 kroner i rushtida og 15 kroner ellers i døgnet. Utregningen er uten rabattordningen på 20 prosent for dem med autopassbrikke.

- For meg blir det 24.000 kroner i året.

Bruke eksisterende avgifter

Han mener at allerede eksisterende avgifter bør brukes til å betale for utbyggingen bompengene skal finansiere.

- Det er ikke alle som har råd til å betale det bompenger vil koste. Dette vil ramme minstepensjonister og småbarnsfamilier, sier Warsame.

Les mer om bompenger i Tromsø:

Artikkeltags