Gå til sidens hovedinnhold

Fly fra Tromsø forsinket grunnet snøfall og lav bemanning i Bodø

Artikkelen er over 3 år gammel

[AN]: Mandag morgen kom det mer snø innover Bodø og det har skapt trøbbel for flyene på flyplassen i byen.

Ifølge nettsidene til Avinor var Norwegians avgang til Oslo klokka 07:00 forsinket. Årsaken til forsinkelsene skal, etter det AN vet, være de plutselige snøbygene over området.

Norwegian-flyet forlot flyplassen etter en times tid.

- Flere forsinkelser kan forekomme

Rundt 07:15 ble avgangslisten på avinor sine nettsider oppdatert med flere andre forsinkelser. Både Widerøe-flyet til Harstad/Narvik og til Tromsø som skulle ha lettet klokka 07:40 er innstilt. Også SAS-maskinen som skulle ta av til Oslo 07:00 stod lenge på bakken i Bodø. men etter en liten time kunne maskinen ta av fra Bodø lufthavn.

Også Widerøe-rutene til Andenes og Tromsø klokka 08:15 er forsinket med minimum en time, sammen med SAS rute 4561 til Trondheim som er forsinket i minimum 35 minutter (Oppdatert: Flyet til Trondheim lettet fra Bodø lufthavn 08:15).   

- Det har ikke vært noen kanselleringer foreløpig, men flere forsinkelser kan forekomme, forteller informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen.

- Akkurat nå gjør Avinor og de andre på flyplassen det de kan for å brøyte snø på rullebanen, legger han til.

Få folk på jobb på flyplassen

Informasjonssjefen i SAS opplyser også om at de holder en løpende kontakt med de reisende, om dette skulle være nødvending.

- Vi informerer kundene når det er nødvending med mer informasjon og har stor tiltro til at Avinor gjør det de kan, sier Johansen.

Ifølge tipsere Avisa Nordland har vært i kontakt med har kapteinene på flere fly opplyst om at det er på grunn av få folk på jobb, sammen med det overraskende snøfallet på flyplassen, at forsinkelsene har oppstått. Mannskapene på bakken holder på med av-ising av maskinene på bakken og klargjør flyene for avgang.

Flyene som var forsinket tidligere denne morgenen skal nå være oppe i lufta og på vei til øvrige destinasjoner.

AN oppdaterer.

Kommentarer til denne saken