Gå til sidens hovedinnhold

Her tester Avinor førerløse brøytebiler

Artikkelen er over 2 år gammel

Avinor har gjennomført en vellykket test av førerløse brøytebiler. Det forteller de i en pressemelding tirsdag morgen.

- Prosjektet er så langt vi vet blant de første i verden der store maskiner skal kjøre autonomt og rydde snø på lufthavnene . Det vi så under demonstrasjonen oversteg våre forventninger, og vi er svært imponert over hva våre samarbeidspartnere, Semcon og Øveraasen, har fått til i prosjektet vårt, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

 

Han sier også at det foreløpig er litt tidlig å konkretisere løsninger rundt førerløse brøytebiler, men at de følger utviklingen, og vil initiere smart bruk av teknologi for å kunne være et ledende konsern innen luftfart også i fremtiden.

- Det er viktig for Avinor å legge til rette for nytenking og innovasjon. Mange oppgaver i luftfart vil i fremtiden løses på andre måter enn i dag. Avinor ønsker å teste ut autonomi, og ser helt klart operative fordeler og effektiviseringsgevinster en gang i fremtiden ved nye løsninger innenfor området, sier Flak-Petersen i pressemeldinga.

- Avinor har mange dyktige medarbeidere og fagfolk, og vi vil benytte deres kompetanse også i fremtiden, men da i samspill med ny teknologi, sier divisjonsdirektør i Avinor, Margrethe Snekkerbakken.

Kommentarer til denne saken