Den norske rypejegeren som hst vært savnet i Kiruna-området siden lørdag, ble tirsdag funnet i live. Det melder nsd.se.

Mannen ble funent av en av politiets hundepatruljer og skal være flydd ut av funnstedet med helikopter for medisinsk sjekk, melder avisa.

Ifølge avisen Norrbottens Kuriren skal mannen være ved bevissthet.

- Men jeg vet ikke hans medisinske status. Rapportene sier at han er i god vigør, sier Per Hartmann hos politiet i Norrbotten til kurriren.nu.

Geir Liabø (66), rypejeger fra Drøbak,  dukket ikke opp til avtalt tid på leirplassen rundt Muosujärvi i Kiruna lørdag kveld, og vennen slo alarm.

Både politiet, fjellredningsmannskap og Heimevernet og sivile helikopter har siden søndag morgen lett etter mannen, og tirsdag lyktes de altså til tross for funent av mannens hund søndag ble betraktet som urovekkende.

– Det er ikke normalt for en trent jakthund å forlate jegeren, vi frykter derfor det verste akkurat nå, sa politiets presseansvarlig Per Hartman mandag.

Men Geir Liabø hadde klart seg godt. SVT snakket med ham da han ankom Kurravarra med helikopter. Til SVT fortalte rypejegeren at han hadde forsøkt å ta seg tilbake til leiren, uten å lykkes, Men han hadde ikke hatt problemer med å holde seg varm og mett de tre dagene han har vært på villspor.

- Jeg har det bra. Jeg har spist rype og multer, og har laget bål slik at jeg har kunnet holde varmen om natta. Han man ryper og multer i sekken, så lever man som en baron, sier Geir Liabø til SVT Nyheter Norrbotn.

Da han kom tilbake med helikopteret, valgte han å ta badstu i stedet for å dra på legevakta.

- Det har overhode ikke vært noe problem. Jeg har vært på rypejakt i flere år og vet hva man skal gjøre i en nødstituasjon. Nå skal jeg reise hjem til Norge og fortsette å jakte, sier han til SVT Nyheter Norrbotn.