Kastet stein til Russland. Nå kan de få bøter

Grensen mot Russland i Grense Jakobselv.

Foto;Lise Aaserud / NTB / SCANPIX

Grensen mot Russland i Grense Jakobselv. Foto;Lise Aaserud / NTB / SCANPIX Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

To personer kan vente seg bøter etter at de søndag kastet stein fra Norge og over til Russland.

Grensevakten anholdt søndag kveld fire personer etter at det ble kastet stein over på Russisk side ved Grense-Jakobselv. To av personene har erkjent straffskyld og politiet har opprettet sak på forholdet.

– En bil med fire personer stoppet ved Grense-Jakobselv, et sted hvor det er veldig kort over til Russland. To av disse er anmeldt for å ha kastet stein over til Russland, sier operasjonsleder Thomas Pettersen til NTB.

De fire var i alderen fra tenårene og opp i 40-årene.

Å kaste stein over grensen er ikke lov, det er nemlig et brudd på riksgrenseloven. Forholdet går innunder «Fornærmelig atferd ved grensen, rettet mot vedkommende nabostat eller dens myndigheter», som det heter i riksgrenseloven.

– Det står tydelig på skilt at det ikke lov å gjøre slike ting, sier Pettersen, som sier at guttene ikke har oppgitt noen god grunn for steinkastingen, men sier at de ikke bærer noe nag til Russland som tilsier at de skulle kaste stein.

De to guttene kan, dersom juristen finner hendelsen straffbar, vente seg bøter – fra 1.000 og helt opp til 10.0000 kroner.

«Den som forsettlig eller uaktsomt overtrer bestemmelser gitt i medhold av denne lov straffes med bøter eller med fengsel inntil 3 måneder såfremt forholdet ikke rammes av strengere straffebud. Forsøk straffes på samme måte», står det videre i den aktuelle loven. (©NTB

Artikkeltags