Biljakt i Finnmark – politiet kontaktet lokale entreprenører for å få veien sperret

Artikkelen er over 2 år gammel

Sjåfør pågrepet i Skaidi.

DEL

Operasjonsleder i Finnmark politidistrikt Lars-Rune Hagen forteller at biljakten startet i Hammerfest sentrum like etter klokken 19 torsdag kveld.

- Vi observerte en kjenning av politiet som vi ønsket å stoppe, en mann i 20-årene. Det ønsket tydeligvis ikke han, sier Hagen.

To politipatruljer tok opp jakten på bilen, først i Hammerfest sentrum, deretter på riksvei 94 inn mot Skaidi. Ifølge politiet pågikk forfølgelsen i ganske nøyaktig én time.

Blokade med tyngre kjøretøy

I løpet av denne timen kontaktet politiet lokale entreprenører og ba dem danne en blokade med tyngre kjøretøy like ved Skaidi.  

Ifølge Hagen var det ingen vill jakt innover mot veisperringen.

- Han holdt fartsgrensen. Han kan imidlertid ha hatt for høy hastighet i Hammerfest sentrum. Hvis noen har fått skader, eller har hatt ubehagelige opplevelser, må de ta kontakt med politiet, sier operasjonslederen til Nordlys.

Mistanke om ruskjøring

Ifølge Hagen foregikk selve pågripelsen uten dramatikk. Sjåføren, som var alene i bilen, ble etterpå fraktet tilbake til Hammerfest for blodprøvetaking.

- Vi har mistanke om at sjåføren var ruspåvirket, og det ønsker vi å få bekreftet, eventuelt avkreftet, ved hjelp av lege. Sak er opprettet, sier Hagen.

Artikkeltags