Målkongen på toppnivå i norsk fotball, Sigurd Rushfeldt, er i dag daglig leder for Norges Toppidrettsgymnas i Tromsø og befinner seg dermed fortsatt på Alfheim.

Med NTG-systemet tett knyttet opp til akademilagene til TIL får Rushfeldt i en helt fersk episode av vår fotballpodkast JoMos Kosmos fortelle om hvordan han mener det står til med talentutviklingen i klubben.

  • Her kan du høre episode 59 av JoMos Kosmos, med Sigurd Rushfeldt på besøk i en liten spesialutgave:

Vil ta opp konkurransen med Glimt

I jakten på å få frem de største talentene i nord opplever TIL nå både at internasjonale klubber – også av en størrelse som Chelsea og Manchester United – er på hugget rundt stadig yngre spillere.

I tillegg har Bodø/Glimt hentet spillere fra både Tromsdalen og Lyngen og virker stadig ivrigere i områder som tradisjonelt sett har vært TILs nedslagsfelt.

Om det sistnevnte sier Rushfeldt blant annet:

– Bodø får man bare ta opp konkurransen med. (...) TIL bør være med på leken hvis det fortsetter sånn, for Bodø/Glimt, de rekrutterer aktivt.

Det blir også litt snakk om TILs evne til å være både bredde- og toppklubb etter noen oppslag i media den siste tiden, og med opprykket nesten helt nede i lomma diskuteres det om klubben har eliteserienivået inne.

Du kan få et slags svar på hvordan TILs «nødlag» kunne ha sett ut i de siste serierundene, og i «Børsen» diskuteres en type spillere som har betydd en del for Rushfeldt – servitører.

Finn podkasten

Podkasten JoMos Kosmos handler om lokalfotball generelt og TIL spesielt.

Ønsker du å høre tidligere episoder eller følge (og gjerne også like, dele og gi en vurdering av) JoMos Kosmos aldeles gratis, kan du enkelt følge disse linkene:

Twitter

Facebook

Soundcloud