Du har neppe hørt om ham, men denne mannen er en superstjerne

Old paper for background

Old paper for background Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Kommer til Tromsø om en måned.

DEL

Geir Helgemo er en superstjerne. Ikke hørt om ham? Kanskje ikke så rart, men trønderen er ikke bare Norges fremste, men av verdens beste bridge-spillere, og når bridge-EM starter i Tromsø om nøyaktig  en måned, sitter han ved et av bordene - som representant for Monaco!

Han er nemlig profesjonell bridgespiller, utflyttet til Monaco, hvor han spiller på et monegaskisk superlag med blant annet en annen nordmann, Tor Helness.

- I bridge er det slik at nasjonalitet avgjøres ut fra bosted, sier konstituert generalsekretær Allan Livgård i Norsk Bridgeforbund.

- Helgemo har norsk pass, men har emigrert til Monaco. Han er ikke påmeldt til EM enda, men han kommer, lover Livgård.

Helgemo har  5 VM-titler og 2 EM-titler i tillegg til en drøss med nordiske- og norske mesterskapstitler.

Nordlys har prøvd å få tak i Helgemo uten å lykkes.

Støtte fra staten

Statusen for bridge-EM ellers er slett ikke så verst, ifølge Livgård.

- Økonomien ser OK ut. Vi har fått til sammen én million fra to departementer, sier Livgård.

Rune Kufaas, prosjektleder i Tromsø, sier at de søkte om statlige midler så sent i prosessen, at de er fornøyd med den summen.

- Vi var fullt innstilt på at vi kunne få ingenting. Det er ikke gitt at arrangementer i Norge får støtte fra staten. Vi argumenterte at det var viktig å opprettholde internasjonale arrangementer i Nord-Norge, og de kjøpte argumentene våre.

Verken han eller Livgård er bekymret for økonomien.

- Det finnes riktig nok noen X-faktorer knyttet til arenaen, men vi har budsjettert greit med det. Det blir ikke noe ekstravagant, vi kjører en nøktern kostnadsstruktur, alle deltakere booker hotell selv, og EBL (European Bridge League) stiller med stab for åa ta seg av det tekniske arrangementet, sier Kufaas, som sier at han har hvilepuls.

Trenger flere frivillige?

- Men det kommer av god planlegging over lang. Det er ikke så komplisert hvis man starter i rett ende. Nå gjenstår det å rigge opp arenaen. Men hvordan pulsen er 26. juni, det vet jeg ikke, medgir han.

En mulig snubletråd kan være antallet frivillige.

- Dette er jo midt i ferien, og vi vet jo ikke helt hvor mange påmeldte det blir. Jeg skjønner at bridgespillere er laidbacke,  det er en del av livsstilen, så det kan fort dukke opp folk i byen som ikke har meldt seg på på forhånd. Så  det kan hende vi trenger flere frivillige. De som ønsker det, kan ta kontakt med oss via hjemmesida vår tromso2015.no.

Deltakere fra mer enn 30 land er allerede påmeldt, og siden det er et åpent EM, kommer det spillere fra hele verden. Som Australia, Kina, Libanon og ikke minst fra karibiske Guadeloupe.

Artikkeltags