– Vi visste om en type kalkulert risiko med «Kobra»

Her forlater Zdenek Ondrasek Aspmyra i første omgang av kampen mot Bodø/Glimt, sammen med fysioterapeut André Fagerborg.

Her forlater Zdenek Ondrasek Aspmyra i første omgang av kampen mot Bodø/Glimt, sammen med fysioterapeut André Fagerborg. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

19 år gamle Runar Espejord er klar hvis tsjekkeren blir ute lenge.

DEL
 

TIL måtte i tur og orden se Gudmund Taksdal Kongshavn, Zdenek Ondrasek og Marcus Hansson forlate Aspmyra 16. mai med skader i henholdsvis lysken, kneet og baksiden av låret.

Ingen av de tre deltok på mandagens trening på Alfheim.

Det er inntil videre uavklart hvor lenge Kongshavn, Ondrasek og Hansson må belage seg på å være ute.

Spillerne skal gjennom flere undersøkelser, og mandag var planen å sende Ondrasek på en MR-røntgen av kneet sitt.

– Vi får summere opp når vi har de svarene. Nå har vi ikke det som trengs for å konkludere med noe. Jeg tenker at vi tidligst onsdag har litt svar på de tingene, sier fysisk trener Truls Hallen.

  • SE VIDEO:

    Tviler på at Ondrasek og Kongshavn spiller mot Odd.

     

– Viktig å ha på banen

Ondrasek uttalte etter kampen i Bodø at han hadde slitt med kneet i et par uker, og ikke trent ordentlig i den perioden – men likevel spilt kamper.

Han ville heller ikke svare klart på om han følte seg klar til å spille mot Glimt.

I ettertid understreket fysioterapeutene Einar Hauglid og André Fagerborg overfor Nordlys at man aldri tar noen sjanser med helsa til spillerne.

Fysisk trener Truls Hallen medgir imidlertid at man kjente til de siste ukers problemer før kampen mot Glimt. Han vil heller ikke snakke om noe sjansespill, men kaller det en kalkulert risiko å la tsjekkeren spille mot Glimt.

– Dere ser vel også at vi ikke har så mange alternativ i den posisjonen, så det er klart at det er ganske tydelig at det er viktig for oss å ha han på banen så mye som mulig. Vi visste om en type kalkulert risiko der, som kunne gå som det gjorde. Det var jo ikke noe sjokk sånn sett, men det er selvfølgelig trasig for kampbildet og våre muligheter i kampen når det først skjer, sier Hallen etter mandagens trening.

– Når du sier kalkulert risiko – vil det si at han neppe ville ha spilt hvis man mente at man hadde jevnere utfordrere i hans posisjon?

– Det blir litt spekulativt å si det, og dere har jo også sett at han har gjort to kjempegode kamper mot Mjøndalen og Vålerenga. Han er en kjempeviktig mann for oss, uten tvil. Det var ikke noe før denne kampen som sa at han ikke skulle gjennomføre den på samme måte som de to forrige.

– Trenerne tar det siste valget

– Er det du eller Einar og André som har siste ordet, eller trenerne?

– Vi har jo både fysioterapeutene og trenerne, og det er trenerne som må ta det siste valget. Så fremt spilleren synes det er greit å spille, vil han få lov til det. Det skal mye til at vi nekter dem å spille. Da skal vi se at dette er noe som kan føre dem ut av spill for veldig lang tid. Der har vi ikke vært i noen av disse sakene.

– Det kan jo være tilfelle med Kongshavn, hvis han har slått opp sin gamle skade?

– Jo, men der også – han har spilt to kamper uten noen som helst problemer. At det da skjer i den tredje kampen – det er ingenting som skal tilsi det, verken på oppvarming eller øktene før det.

Espejord: – Følt meg klar lenge

Hvis Ondrasek ikke rekker kommende mandags hjemmekamp mot Odd, kan både Magnus Andersen, Jonas Johansen og Runar Espejord være mulige erstattere på spissplass.

Espejord føler seg i hvert fall klar for å fylle hullet hvis det er der.

– Jeg har følt meg klar veldig lenge nå, egentlig, hvis muligheten kommer, sier Espejord.

– Flere har stusset over at verken du eller Jonas Johansen kom inn i den rollen i Bodø, da Ondrasek ble skadet. Gjorde du deg noen tanker om det?

– Nei, ikke egentlig. Ting skjer ganske fort utpå der, og man må ta et valg. Så ble det sånn som det ble.

– Men du følte deg også da klar for å komme inn?

– Ja, selvfølgelig. Jeg har alltid lyst til å spille fotball.

19-åringen, som har bøttet inn mål både i 2. og 3. divisjon og på alderbestemte landslag, tror tillit og spilletid er det han trenger for at det skal løsne også på eliteserienivå.

– Det er det det handler om, så skal jeg prøve å score noen mål der også. Selvtillit og alt sånt har veldig mye å si. Får man det, kan det gå oppover, sier Runar Espejord.

 

Artikkeltags