Gå til sidens hovedinnhold

2021 ble et lite eventyr for August Mikkelsen. Både vi i Nordlys og folk i klubben hadde håpet at det kunne bli et gjennombruddsår for 2000-modellen, men få hadde vel trodd på det man fikk se i fjor. En leken spiller som skaper konstant ubalanse i motstandernes forsvar og får flere frispark enn noen andre spillere i eliteserien. 21-åringen var vanskelig å stoppe i fjor, og blir heller ikke enkel å stoppe i år.

Ved siden av han ønsker man i enda større grad enn i fjor å satse på Ebiye Moses. Klarer han å bli mer klinisk og stabil i avslutningene, er han fort en veldig salgbar spiller for TIL, men han er neppe den som pøser inn 15 mål på en sesong.

Selv om ingen av dem var storscorere i fjor, ble dekningen på topp helt klart svekket av at både Runar Espejord og Zdenek Ondrasek forsvant fra denne lagdelen. Det har blitt bedrevet spissjakt hele vinteren.

Etter at mulige kandidater som Bryan Fiabema (dro til Rosenborg), Ole Sæter (ble i Rosenborg) og Niklas Castro (dro til Brann) ikke materialiserte seg, så fikk man til et lån for den finske spissen Jasse Tuominen for første halvdel av sesongen på overgangsvinduets siste dag.

Det er kvalitet her, men usikker dekning og fraværet av en klar storscorer trekker oss ned på 3-tallet.