Gå til sidens hovedinnhold

Commitments-stjerne skal hylle Roy Stenersen

Artikkelen er over 6 år gammel

Husker du han som udødeliggjorde sangen Mustang Sally i filmen The Commitments?

Nå kommer Andrew Strong til Tromsø.

Den kjente musikeren Roy Stenersen døde i april i år, 50 år gammel.

Nå jobber sønnen hans sammen med venner og tidligere musiker-kolleger av Stenersen for å spikre programmet til en stor minnekonsert på Radisson Blu i Tromsø 29. oktober.

– Nå har vi fått beskjed om at Andrew Strong kommer oppover. Han hadde veldig lyst til å bidra, sier Roy Stenersen mangeårige venn Jan Erik Severinsen på hotellet Radisson BLU.

Strong er ingen hvem som helst. Han ble først kjent gjennom den irske kultfilmen The Commitments, og fikk en kometkarriere som musiker i etterkant – og ble invitert med på turné med navn som Elton John, Bryan Adams og The Rolling Stones.

Møttes gjennom musikken

Gjennom det ikoniske bandet Ehem fra Trondheim møttes for mange år siden veiene til Andrew Strong og Roy Stenersen, og de to har siden hatt mye kontakt og hatt en drøm om å få til Ehem-konsert sammen med Strong i Tromsø.

– Roy snakket mye om at vi måtte få det til. Jeg har ikke tall på alle samtalene våre på Rorbua om å gjøre dette. Det er jo tragikomisk at det først skjer på Roys minnekonsert, sier Jan Erik Severinsen.

Ehem kommer for å spille et sett med låter og Severinsen gleder seg veldig.

– Jeg skulle gjerne hatt både bandet og Andrew Strong på besøk på hotellet under andre omstendigheter, men er selvsagt kjempeglad for at vi får dette til, sier Severinsen.

Ehem kommer opp med åtte-ti musikere så det er et enormt rigg som skal på plass.

Mange band på scenen

Det er Kjetil Andreassen som sammen med flere andre har tatt initiativ til en minnekonsert og alle inntektene fra konserten skal gå til et minnefond til de etterlatte.

Målet er å fylle Tromsøsalen med minner og musikk til ære for Roy Stenersen i slutten av oktober og flere band om Stenersen spilte i skal på scenen.

Alle bidrar gratis og alle billettinntektene fra konserten har arrangørene beste at skal gå til boet etter Roy Stenersen.

Stenersen er viden kjent etter et langt liv som musiker, og han både spilt i band som KM Myrland og Banana Airlines og bidratt som musiker i en rekke andre sammenhenger. Han var også ivrig som pub-trubadur og blir omtalt som en samlende kraft i musikkmiljøet i Tromsø.

På minnekonserten vil en rekke band spille. Langt fra alle bandene er klare, men noen er spikret. Blant dem er bandene Banana Airlines og KM Myrland – hvor Roy spilte fast i. I tillegg skal Badger, som var Roy Stenersens favorittband i Tromsø, spille.

Kommentarer til denne saken