Roy-Helge Larsen ble ansatt som trener for Team Nord-Norge våren 2015, og skulle i utgangspunktet ha den rollen i to år. Tidligere denne uka ble det klart at Larsen gir seg som trener etter NM på ski del 2, ett år før planen.

- Roy-Helge ga beskjed til styringsgruppen for et par-tre dager siden om at han ikke ønsket å fortsette, sier Per Oskar Andersen, leder av styringsgruppen til skiteamet, til iTromsø.

- Det ble flere roller enn jeg så for meg. Som skitrener, markedssjef og elektromann på JM Hansen ble det for mye, forteller Larsen til Nordlys.

- Noen ble nok overrasket

- Det er en 80 prosent stilling, men i praksis er det mer enn 100 prosent. Vi reiser mye i helgene, og totalvurderinga gjør at det blir som det blir.

Prosessen har vært brukt god tid på, og i helga informerte trenerne utøverne sine om avgjørelsen.

- Vi hadde et møte i Alta her (NNM), og noen ble nok litt overrasket.

Larsen legger ikke skjul på at det blir tungt å forlate jobben som trener for de beste skiløperne i Nord-Norge.

- Det er en veldig bra prestasjonsgruppe, utøvere som er opptatt av detaljer, og et godt miljø. Det har vært et privilegium å få være trener for denne gruppa.

Kan bli andre roller

- Spesielt jentene har gjort det vanvittig bra og prestert helg etter helg, sier Larsen.

Selv om Larsen slutter som trener, kan det fort bli andre roller rundt laget.

- Det kan hende at jeg blir med på det administrative plan, eller på sponsorbiten. Da slipper jeg all reisinga, forteller Roy-Helga Larsen til Nordlys.