Roy Helge Larsen har hentet inn to veteraner i trenerteamet til team-Nord-Norge. Tor Oskar Thomassen får ansvaret for løperne i Alta mens Jan Lindvall skal bidra i Tromsø.

- Tor Oskar kommer til å ivareta de løperne som bor i Alta. Vi kommer hele tiden til å ha en dialog ski at de jobber med de samme detaljene både når de er hjemme og på samlinger, sier Larsen.

Holdt seg oppdatert

60-åringen fra Alta har vært sentral i utviklingen til løpere som Finn-Hågen Krogh, Petter Eliassen og Håvard Klemetsen. Og Thomassen var en av grunnene for at supertalentet Audun Erikstad valgte Alta foran Lillehammer.

- Vi er veldig glad for at Tor Oskar blir en del av teamet, sier Larsen.

Team Nord-Norge-treneren er også fornøyd med at Jan Lindvall blir en del av laget. Flere av de beste løperne fra Troms, blant andre Snorri Einarsson, har brukt Lindvall som rådgiver de siste sesongene.

- Det var få løpere i verden som gikk så godt klassisk som Jan da han var aktiv. Etter at han la opp har han hele tiden holdt seg oppdatert. Jan kommer til å bli en ressurs for laget.

Foruten å bidra når det gjelder teknikkbiten til løperne som bor i Tromsø skal han bidra på samlinger.

Samling i Russland

Roy Helge Larsen føler at bitene begynner å falle på plass tundt Team Nord-Norge.

- Vi har god dialog med Olympiatoppen, der vi hjelp til det beste og vi har flere spennende løpere i aldersgruppen 20 til 23 år.

Han er også glad forat Vegard Ulvang har sagt ja til å bidra på en samling i Kirkenes i september.

- I forbindelse med den samlingen har vi søkt visum for samtlige løpere til Russland. Går det som vi ønsker blir det en økt på rulleski like over grensen, forteller Larsen.