- Det var rett og slett ubehagelig, skikkelig heslig, sier Sørensen, som driver gård i Ytre Kårvik på Ringvassøy.

Mandag ettermiddag fikk hun en telefon fra en bekjent som hadde vært på tur med hunden sin og kommet over et lamme-kadaver. Han lurte på om det døde dyret kunne være ett av hennes lam.

Veldig mystisk

Sørensen gikk derfor ut for å undersøke. Det hun fant oppskaket henne.

- Det var nesten bare ull og hud igjen. Jeg fant også kraniet og bekkenet, men hele ryggraden, ribbeina, lårbeinet og bogen var borte.

Under ulla så Sørensen også noe rødt. Det viste seg å være skaftet på en kniv.

- Da ble jeg overrasket. Jeg har jo funnet døde lam tidligere, men da har de enten blitt påkjørt eller død av naturlige årsaker. Men noe slikt som dette har jeg aldri sett før. At kniven lå der var egentlig veldig mystisk.

Like ved kadaveret, fant hun også øremerket, og visste dermed hvilket lam det var snakk om.

- Jeg mener jeg så lammet og moren sammen for to uker siden. Jeg så også moren – uten lammet – på torsdag. Da så hun frisk og rask ut.

Ber om tips

Kadaveret var funnet rett nedenfor veien. Det får Sørensen til å tro at noen kanskje kan ha kjørt på lammet, skadet det og så avlivet det.

- Kanskje de tenkte at det var greit å ta med kjøttet siden lammet uansett var dødt.

Hun tror uansett ikke at dyret kan ha blitt tatt av rovdyr.

- Kniven vitner jo om at det er et menneske som har vært der. Pluss at rovdyr pleier ikke å ta med seg hele ryggraden.  

Sørensen har ikke bestemt seg for om hun vil gå til politiet enda. Først og fremst er hun ute etter tips og observasjoner.

- Hvis noen har sett noe mistenkelig eller hørt fra noen om hvem som kan ha gjort dette, er vi veldig interessert i å få vite det.

Familien har også lagt ut et innlegg på Facebook, der de ber folk om å ta kontakt om de vet om noe som kan kaste lys over saken.

Ekkel opplevelse

For henne er det ikke bare vondt å miste et lam, det er også en økonomisk utgift.

- Sauer er levebrødet mitt. Jeg har jo forsikret lammene mot brann i fjøset og lignende, men ikke mot noe slikt som dette. Det har rett og slett vært en skikkelig ekkel opplevelse.