Politiet bekreftet på en pressekonferanse torsdag kveld at en mann er siktet for forsettlig drap på en kvinne i Tromsø.

Kvinne ble funnet død på en adresse i Røstbakken klokken 19.48 torsdag kveld. Siktede ble pågrepet på samme adresse.

Ifølge Nordlys' opplysninger er drapsofferet en norsk kvinne i 30-årene, men det vil politiet verken bekrefte eller avkrefte. Kvinnen er ikke bostedsregistrert på den aktuelle adressen.

Flere adresser

Forut pågripelsen pågikk det politiaksjoner på flere adresser i Tromsø. Bakgrunnen var en melding til politiets operasjonssentral klokken 18.24 torsdag kveld.

- Da fikk vi opplysninger om at det var begått et alvorlig straffbart forhold. På bakgrunn av alvorligheten i meldingen og omstendighetene rundt den, valgte vi å gjøre en del undersøkelser. Disse undersøkelsene førte oss etter hvert til adressen i Røstbakken, sier Morten Pettersen, politistasjonssjef i Tromsø, til Nordlys.

Blant annet oppsøkte politiet en adresse i Kroken.

- Vi har vært på flere adresser før vi endte i Røstbakken, bekrefter Pettersen.

Saken fortsetter under bildet.

Sperret av hus

Da Nordlys var i Røstbakken like etter klokken 20.30 torsdag kveld, var to hus med flere leiligheter i, sperret av. Politiet snakket med flere naboer og en politihund var også i aksjon på eiendommen.

Den aktuelle adressen ligger i et rolig boligstrøk i krysset mellom Alfheimveien, Grønliveien og Røstbakken.

Nordlys fikk tips om politiaksjonen rundt klokken 19.30.

- Det er begått en meget alvorlig straffbar handling i en leilighet, var det Ruben Vollan, politiets innsatsleder på stedet, kunne opplyse om da.

LES OGSÅ (krever abonnement): Tretten drap i Tromsø på femten år

Ikke avhørt

Torsdag kveld har den siktede mannen ennå ikke vært i avhør med politiet. Det er derfor uvisst hvordan han stiller seg til siktelsen om forsettlig drap.

- Så langt har ikke vedkommende vært i avhør. Vi har prioritert kriminaltekniske undersøkelser og sikring av eventuelle spor på gjerningsmannen, sier Pettersen.

- Hva gjør at politiet er sikre på at dette er et drap?

- Det er omstendigheter på åstedet som gir oss holdepunkter for å ta ut siktelsen.

Bekrefter relasjon

Politiet bekrefter videre at det er en relasjon mellom avdøde og siktede, men har så langt ikke ønsket å utdype dette.

- Vi vet at det er en relasjon mellom sktede. Så får etterforskningen bringe på det rene hvilken relasjon, sier Pettersen.

Politiet var torsdag kveld og natt ute med mannskap på åstedet. Her vil det bli gjort åstedsundersøkelser, rundspørring blant naboer og vitneavhør er også påbegynt.

Hvorvidt det finnes vitner til selve handlingen, er foreløpig usikkert.

- Det er for tidlig å si noe om det, sier Pettersen.

Det er ventet at politiet vil gå ut med ytterligere informasjon om drapssaken fredag. Da vil de også ta stilling til om siktede skal fremstilles for varetektsfengsling.

- Det er for tidlig å ta et endelig standpunkt til det, men det er klart at det ligger an til en varetektsfengsling, sier Pettersen.

Se politiets pressekonferanse under.