Kommunestyrerepresentant Rune Ellingsen, fra Sentrumslista Ny tid, på Røst anmelder ordfører i kommunen, Tor-Arne Andreassen (Felleslista), for ordbruken til ordføreren i forbindelse med et møte om kommunesammenslåing, tidligere denne måneden.

Det melder NRK Nordland, skriver Avisa Nordland.

LES OGSÅ: Ordføreren kalte politisk motstander hestkuk. Og strøk på dør...

- Langt over streken

«Jeg vil med dette få anmelde ordfører Tor-Arne Andreassen på Røst for svært ærekrenkende uttalelser i forbindelse med møte i forhandlingsutvalget for kommunereformen på kommunehuset på Røst forrige tirsdag 12. april kl 13.

Jeg ble da gjentatte ganger kalt en hestkuk av ordføreren på grunn av uenigheter vi hadde, og det synes jeg er langt, langt over streken for hva en folkevalgt representant skal være nødt til å ta i mot i skjøttingen av offentlige verv i styrer og råd.»

Det skriver Rune Ellingsen i anmeldelsen som sendes til politiet.

– Det er greit med hard politisk debatt, men å karakterisere hverandre på den måten det går ikke, sier Rune Ellingsen til NRK.

- Absurd

Ordføreren stiller seg uforstående til anmeldelsen.

- Hele situasjonen er absurd, sier ordfører Tor-Arne Andreassen i Røst kommune.

Han har tidligere bekreftet at han brukte et slikt ord mot Ellingsen.

- Ja, det gjorde jeg. Men i anmeldelsen nevner han ikke årsaken til at jeg sa det og hva han selv sa. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken ytterligere, sier Andreassen til NRK Nordland.