17. mai var det stinn brakke og stormende jubel på Rorbua. Puben, som er en av byens mest kjente vannhull, hadde knapt en ledig stol på najonaldagen.

- Det skjedde noe som vi ikke har opplevd før. Ungdommen inntok Rorbua i store strømmer, og vi jobbet på spreng for å ta unna alle kundene.Det ble en uvanlig travel dag, sier daglig leder Anne-Lise Hansen.

Så hektisk var det, at da to mannlige gjester tok hver sin puff under armen og gikk, var det ingen som la merke til det.

- Puffene var en del av inventaret på gamle Rorbua, og har stor affeksjonsverdi for oss. Vi har fått restaurert dem og byttet skinn på setet, så de har blitt veldig fine. Vi er veldig glad i den delen av inventaret som har litt historie i seg, sier Hansen.

Observert i Storgata

Hun antar at det dreier seg om fantestreker, og at de unge herrene klarte å smugle stolene ut i et ubevoktet øyeblikk. Hvor de så tok veien, vet ikke Hansen, men senere på dagen ble de observert bærende på puffene i Storgata.

- En av våre ansatte sto på balkongen på O`Learys, da han fikk se to karer bærende på hver sin puff i Storgata. Han syntes det var noe kjent med puffene, men det var så mye folk, at det var nytteløst å brøyte seg gjennom i trengselen, sier Hansen.

De to herrene med puff ble litt senere sett gående i retning blokka på Nansenplass. Ifølge Hanssen har mange engasjert seg i etterlysningen på Facebook, og der har de fått inn flere observasjoner og tips.

- Men vi kan nesten ikke løpe rundt og ringe på døren hos folk, så vi satser på at de får dårlig samvittighet og leverer dem tilbake frivillig, sier hun.

Ser humoren bak det

Hun understreker at Rorbua ikke har planer om å straffe de skyldige, dersom de kommer tilbake med tyvegodset.

- De tenkte vel at det er fullt over hele byen på 17. mai, og tok med seg hver sin puff, så de var sikre på å få sitteplass uansett hvor de dro. Vi ser jo humoren bak det, men nå vil vi gjerne ha dem tilbake, sier Hansen.

Kommer stolene til rette, velger de ansatte å ta det hele med et smil.

- Vi er ikke sinte. Faktisk har vi tenkt å dele ut en hyggelig overraskelse, for å takke alle som har engasjert seg, og delt innlegget på Facebook, sier hun.