Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir han hovedtrener for landslaget

Artikkelen er over 5 år gammel

Roger Finjord blir ny A-landslagstrener.

Onsdag kom det pressemelding fra Norges Fotballforbund om at Even Pellerud velger å trekke seg som hovedtrener for kvinnenes A-landslag i fotball.

Erstatteren er hans assistent, finnmarkingen Roger Finjord. Dette meldte VG først, og det stemte også med opplysninger Nordlys hadde fått.

Klokken 12 ble Finjord presentert på NFFs pressekonferanse, som vi også viste her på nordlys.no.

Friske intervjuer

Som assistenttrener for Norges A-landslag for kvinner har han blitt kjent for sine svært friske og engasjerte intervjuer i pausen og etter kamper i de siste mesterskapene.

Nå får han altså hovedansvaret for våre beste kvinner.

I en pressemelding fra NFF begrunner Pellerud sin avgang slik:

– Jeg mener sjansen for at vi kvalifiserer oss til OL er større uten meg som landslagssjef. Laget må løfte seg et hakk for å klare det. Jeg har ikke lenger den energien som skal til for å legge inn de ekstra føringer som kreves. Da er det eneste riktige å overlate jobben til en annen.

– Even har igjen gjort en solid jobb som norsk landslagssjef. Vi fikk det løftet vi håpet da vi ansatte han. Så er vi også alle enige om at VM ikke ble slik vi hadde ønsket. Da trengs det en topp motivert trener for å løfte laget igjen. Dette er et voksent valg av en trener av topp internasjonalt format, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til fotball.no.

Var toppkandidat i forrige runde

Roger Finjord har tidligere vært trener for Stabæks toppseriedamer, og har ledet dem til både serie- og cupgull.

Han skal ha vært en av toppkandidatene da Pellerud ble ansatt som hovedtrener for knappe tre år siden, men tok da i stedet rollen som assistent.

Nå er det tid for opprykk.

Det kommer mer om Finjord-ansettelsen på nordlys.no ut over dagen.

 

Kommentarer til denne saken