Gå til sidens hovedinnhold

Mads Gilbert søker om fritak fra kommunestyret

Artikkelen er over 5 år gammel

Mads Gilbert har søkt om fritak fra vervet som kommunestyrerepresentant for Rødt i Tromsø.

Den anerkjente legen fikk plass i kommunestyre i Tromsø ettersom Jens Ingvald Olsen skal inn i byrådet. Da det ble kjent at Gilbert kom inn i kommunestyre, så Jens Ingvald Olsen at det var sannsynlig at han søkte om fritak. Det har Gilbert nå gjort.

Søknaden gjelder for perioden fram til utgangen av neste år. I søknaden skriver Gilbert at vaalget kom overraskende, all den stund han med fullt overlegg hadde akseptert den absolutte siste plassen på Rødt's valgliste.

Gilbert sier i søknaden med at han vanskelig på en forsvarlig måte kan ivareta den viktige oppgaven som kommunstyrerepresentant på grunn av flere andre gjøremål i tiden framover. Han har et anstrengt arbeidsprogram med regelmessig fravær grunnet internasjonal reisevirksomhet i tillegg til vaktarbeid jobben på UNN. På UNN går han ukesvakter med bundet tilstedeværelse på UNN i Tromsø

- Jeg har tilbakelagt 4 perioder (16 år) som representant og vararepresentant i Troms fylkesting, i tillegg til perioder som vara til Tromsø kommunestyre. Jeg har lagt ned mye arbeid som folkevalgt representant, og vet hvor arbeidskrevende dette viktige ombudet er. Jeg håper min søknad kan aksepteres, skriver Mads Gilbert i søknaden som er rettet til ordføreren.

Mads Gilbert var i går på reise, og ikke tilgjengelig for ytterligere kommentarer.

Mads Gilbert sto på 46. og sisteplass på Rødts liste. Rødt fikk ved valget inn seks representanter i kommunestyret i Tromsø. Gilbert fikk så mange tilleggsstemmer, at han ble første vara til kommunestyret for Rødt. I og med at Jens Ingvald Olsen går inn som byråd for finans, ble Gilbert fast kommunestyrerepresentant så lenger Olsen sitter som byråd.

Hvis søknaden fra Gilbert om fritak blir innvilget, er det Hanne Stenvaag som rykker opp som Rødts sjette faste kommunestyrerepresentant.

Kommentarer til denne saken