Rock Mot Rus lar seg ikke stoppe av flykanselleringer

Bilde fra fjorårets rockemønstring, her er Defaced fra Tromsø som endte som nummer to.

Bilde fra fjorårets rockemønstring, her er Defaced fra Tromsø som endte som nummer to. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Denne helga går Rock Mot Rus av stabelen på Andøya. 44 artister skal delta på selve rockemønstringa som begynner like etter midnatt natt til lørdag.

Men som vanlig har RMR-gjengen laget til en festival-lineup med etablerte artister, og det er her trøbbelet kommer inn.

Band i tynn tråd

På grunn av gårsdagens værkaos på Gardermoen har flytrafikken hatt store forsinkelser og en rekke kanselleringer over det ganske land. Dermed henger noen av konsertene i en rimelig tynn tråd for RMR.

- Det er mange kanselleringer rundt om. Vi har band som står fast både i Stavanger og i Bergen. I tillegg til at det er tåke og trøbbel på Gardermoen. Men vi jobber knallhardt med å finne løsninger, sier festivalsjef Kristin Krey til Nordlys.

Det undersøkes både charterløsninger og Orion-fly.

- I tillegg jobber vi med andre alternative løsninger, sier Krey.

Rockemønstringa skjer

Men en ting understreker hun: det viktigste av alt - rockemønstringa - blir arrangert som normalt.

- Vi har 22 band som er klare til å gjøre en formidabel innsats. Det er 12 flere enn i fjor, noe vi er kjempefornøyde med. Allerede har det kommet to busser fra Finnmark hit med rundt ti band - vi gleder oss stort, sier Krey.

Øknigen i antall påmeldte er noe festivalarrangørene ser på med stor glede. De siste årene har deltakelsen på RMR gått noe ned, og håpet er nå at trenden er i ferd med å snu.

- Vi har påmeldte fra hele landsdelen. Allerede er finnmarkingene kommet, og jeg regner med bussen som ble sponset av Morten Rydland Høynings minnefond er på vei med de seks bandene fra Tromsø nå. I tillegg kommer jo tjukt med ungdom og band fra hele Nordland og Troms, sier Krey.

- Dette vil bli en kjempefest, legger hun til.

Rockemønstringa starter altså klokka 01.00 natt til lørdag, og pågår helt fram til alle de 44 bandene har spilt. Vinneren kunngjøres like over midnatt natt til søndag.

Blant artistene som er booket til Rock Mot Rus er Bloodlight, Donkeyboy, Kaveh, Sondre Justad og Adept.