I april forlot amerikanske Ridge Robinson (22) hjemlandet og satte kursen mot Norge og Tromsø. Kun to uker tidligere hadde han spøkt med FK Senja-spiller Sondre Laugsand om å dra til "Nordens Paris". Nå var spøken blitt en realitet.

– Ting skjedde fort. Det var bare tull, egentlig. Men Sondre sa at jeg kunne få prøve meg, og kanskje få kontrakt. Jeg tenkte at det kunne være en god mulighet, så hvorfor ikke prøve lykken, sier Robinson og flirer.

– Målet mitt er å bli en profesjonell fotballspiller. Jeg har spilt på flere lag i USA, men det var en god mulighet for å få spille i 2. divisjon i Norge, og så jeg pakket baggen og dro.

Møttes i USA

I 2012 og 2013 gikk Robinson på high school i South Carolina, hvor han møtte Sondres bror, Simon. De to ble gode venner, og det var på den tiden ideen om å søke fotballykken i Norge startet.

– Jeg og Simon spøkte alltid om at vi skulle spille for Rosenborg sammen, men det var liksom det. Jeg så ikke for meg at jeg skulle sitte i Norge nå.

Måtte trene alene

Uten å ha pratet med Senjas trener, David Lundblad, forlot Robinson USA. Hjemme satt kjæresten, som ikke var helt fornøyd med at 22-åringen dro til et annet kontinent.

– Kjæresten min var lei seg, men vi har hatt avstandsforhold før. Hun vet at dette betyr mye for meg, og hun kan komme på besøk.

– Da jeg kom var Senja på treningsleir i Spania, og jeg måtte trene alene. Da de kom hjem fikk jeg pratet med David, og fikk beskjed om at jeg fikk en måned på å overbevise dem om å gi meg kontrakt.

Et par uker ut i prøveperioden spilte Robinson treningskamp for Senja 2 mot TUIL 2. Robinson, som er en angrepsspiller, ble plassert på venstrebacken.

– Jeg måtte jo gjøre det beste ut av det. Det endte opp med to scoringer, og etter den kampen fikk jeg kontrakt, sier 22-åringen.

Dyre priser

Robinson bor sammen med Simon og Sondre Laugsand. Overgangen til Norge har gått fint for amerikaneren som er vant til et varmere klima - og lavere priser.

– Det er uten tvil annerledes. Jeg har aldri sett sola på natta før, og det er mye kaldere her, beskriver 22-åringen.

– Tromsø er en fin by, men herregud, prisene... Ting er ekstremt dyrt her. Det var en liten overgang, det kan jeg si, men jeg trives veldig godt, forteller Robinson og flirer.

Etter en periode med tilvenning til Norge og norsk fotball, har Robinson nå startet de siste kampene for Senja. Han venter stadig på den første scoringen, men håper den kommer snart.

– Jeg har kommet i gang, og har startet de siste kampene. Ting begynner å sitte for meg. Jeg har fått en mulighet av David, og jeg føler at jeg har klart meg bra. Nå handler det om å få noen seirer, og gjerne noen scoringer.

– Venter på Rosenborg

Og selv om 22-åringen startet Senja-karrieren som venstreback, spiller han nå på sin foretrukne posisjon - som spiss.

– Jeg spiller som en spiss, og er et oppspillspunkt. Jeg er sterk, og klarer å holde på ballen, samtidig som jeg jobber hardt på topp og gjør jobben som førsteforsvarer. Den rollen passer meg bra, og jeg føler at jeg klarer meg bra.

Planen er å bli i Norge ut årets fotballsesong. Og gjerne lenger enn det.

– Alle planene er ikke lagt enda, men jeg vil bli profesjonell fotballspiller. Jeg prøver å legge en plan hvor både fotballkarrieren og kjæresten min passer inn, men nå tar jeg det dag for dag.

– Jeg blir her ut sesongen i alle fall. Forhåpentligvis ringer TIL eller Rosenborg, det hadde vært fint, sier Ridge Robinson til Nordlys.