Tinariwen blir Riddu-høydepunkt

Tinariwen.

Tinariwen. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Sjekk Riddu-programmet som ble sluppet i dag! BILDER:

DEL

Joik, ørkenblues og klimakunst er tema for årets Riddu-Riddu-program som nettopp er presentert av festivleder Ragnhild Dahlheim og produsent Christine Hætta for et samlet pressekorps på kafe Sånn i Tromsø.

LES MER: Publikumsrekord

Afrika-suksess

Afrikas største musikksuksess på 2000-tallet skal besøke Riddu-sletta, noe festivalledelsen har drømt om lenge.

– Vi har hatt gruppa fra sørlige Sahara på topp-fem-lista vår i mange år. Nå skulle vi endelig lykkes, sier Hætta som medgir at festivalledelsen er høyt oppe av glede om dagen.

De blir beskrevet som et ørkenbluesband og den ti manns store besetningen er en eksepsjonell musikergjeng. Bandet kommer fra harde kår og har stått opp for sitt folks rettigheter i hjemlandet i årevis og fører sin krig med opplysende tekster og manende musikk. Tinariwen har tidligere besøkt Norge på Øya-festivalen i 2007, de har spilt på Rockefeller i Oslo og Røkeriet i Bergen i 2008. I 2009 var de gjester på Oslo World Music Festival.

Flere godbiter

Årets 19. Urfolksfestival har flere godbiter på lager.

– Vi er så stolte av programmet at vi holder på å sprekke, smiler Dahlheim som ikke nøler med å beskrive det som bedre enn noen gang.

Dit kommer: Mari Boine og musikere fra Zanzibar, det blir en unik premiere på reindans med samiske samtidskunstnere, Rundberg-søskenene opptrer og et av Grøndlands ferskeste og mest populære band om dagen, "Nanook" kommer. Det samme gjør gruppa "Face". Joikeren Anders Bær regnes blant de fremste i Sapmi, og det blir som det pleier; strupesang, bokbad, kurs, debatter og seminarer.

Artikkeltags