Kulturjubel

Lene Hansen, styreleder i Riddu Riddu, tror løsningen på delelinje-konflikten kan gjøre det lettere å jobbe med kultur mot Russland.

Lene Hansen, styreleder i Riddu Riddu, tror løsningen på delelinje-konflikten kan gjøre det lettere å jobbe med kultur mot Russland. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Riddu Riddu drar nytte av delelinje-enigheten.

DEL

- Det er en stor dag for Norge, men også for Riddu Riddu. Dette vil styrke kulturlivet, sier Lene Hansen, styreleder.

Hansen tror den historiske delelinjeløsningen mellom Norge og Russland vil få store positive konsekvenser, også for kulturlivet fordi løsningen gjenspeiler et bedre samarbeidsklima mellom de to landene.

Åpnet dørene

- Vi var en av de første kulturinstitusjonene som åpnet dørene mot Russland, vi har søkt samarbeid hele tiden, sier Hansen.

LES OGSÅ: Enige om delelinjen

Hun mener løsningen betyr innebærer et enda tettere og bedre forhold landene i mellom.

Riddu Riddu har gjennom mange år sett mot øst og hatt en stor kulturutveksling mellom landene og er nå i en prosess med å få større synlighet i Russland. Festivalen i Kåfjord tar sikte på å øke kultursamarbeidet mellom Norge og Russland.

Eget russisk kontor

Riddu Riddu er nå i ferd med å åpne et eget kontor i Moskva.

- Vi deltar i flere nordområdeprosjekter og har også etablert Senter for nordlige folk i Manndalen og skal snart åpne et nytt kontor i Moskva som skal styrke den kulturelle utvekslinga mellom landene. Vi tror denne avtalen vil smøre samarbeidspartnerne ytterligere og skape forutsigbarhet, sier Lene Hansen.

Artikkeltags