Gul glede på Barne-Riddu

Ingrid Ballovara, Lisa-Mari Pedersen og Bjørnar Pedersen på Riddu Riddu.

Ingrid Ballovara, Lisa-Mari Pedersen og Bjørnar Pedersen på Riddu Riddu. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Sola kom til de 78 barna som var med i åpningen av årets Barne-Riddu. Se bildene!

DEL

Det er formiddag på Riddu-sletta i Manndalen. I en av de større lavvoene synger Halvard Rundberg i Alit Boazu «Grevling i taket» og «Oro jaska beana», mens barna i det fullsatte teltet svarer med det de har av stemme og er med med armer og bein.

LES OGSÅ: Alt om Riddu Riddu her

Barnas Riddu er bokstavelig talt i gang for full hals, og 78 barn er påmeldt denne første festivaldagen.

Solfylt

Karin Mannila og de andre som er ansvarlige for de yngste på festivalen vil hver dag være ansvarlig for hundre barn i alderen sju til tolv år.

– På forhånd var 20 barn meldt opp på de forskjellige aktivitetene vi tilbyr, men etter åpningen klokka elleve strømmet det på, og det akkurat så hektisk som vi forventet, sier hun. Ved åpningen så været usikkert ut, men utover dagen kom sola og skinte på sletta der barna klatret i klatrevegg, gikk på line og bygde minikonstruksjoner i tre.

Lek og Læring

Mannila forteller at Riddu Riddu har lagt opp et program som kombinerer lek og læring. Frie aktiviteter som krokket og volleyball kombineres med kurs i håndverk og tradisjonelt arbeid. Et kurs i dukkelaging holdt av vepsere fra Karelen, ble først fyllt opp og en slager hos jentene. Ikke uventet var guttene raske til å fylle opp ATV og gokartkjøringen som ble holdt på crossbanen i Manndalen.

Minihjelpere

For de litt eldre, gruppen fra ti til tolv år, er Mini bargit et populært tiltak. Dette er en ordning der de unge plasseres på ulike stasjoner og deltar i den praktiske gjennomføringen av festivalen. På åpningsdagen ble hjelperne satt til å være med å herse ferdig hesjene som deler opp festivalområdet, og til å styre sin egen kiosk. Bjørnar Pedersen står i ved hesjene til serveringsområdet.

LES OGSÅ: Alt om Riddu Riddu her

– Nei, dette er ikke noe kurs i hersking. Dette er arbeid, forklarer han.

Artikkeltags