5xRundberg åpner Riddu

MUSIKALSK SØSKENFLOKK: Håkon (41), Halvard (27), Herborg (35), Herman (25) og Hogne (33) Rundberg forenes på scenen når de opptrer under åpningskonserten til årets Riddu Riddu- festival.

MUSIKALSK SØSKENFLOKK: Håkon (41), Halvard (27), Herborg (35), Herman (25) og Hogne (33) Rundberg forenes på scenen når de opptrer under åpningskonserten til årets Riddu Riddu- festival. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Fire brødre og en søster skal i samlet flokk ønske velkommen til Riddu Riddu-festivalen i dag. I tillegg skal det slippes soloplate.

DEL

Håkon (41 år, musiker, produsent og musikklærer), Herborg (35 år, musiker og pianolærer), Hogne (33 år, musiker, festivalsjef og lydmann), Halvard (27 år, musiker og prosjektleder) og Herman (25 år, musiker, produsent og komponist) Rundberg er en over gjennomsnittlig musikalsk søskenflokk. Samtlige er involvert i ulike artistprosjekter, men når Riddu Riddu-festivalen går av stabelen, et steinkast fra barndomshjemmet deres, forenes de på scenen.

Hver sin innflytelse

Ifølge den eneste jenta i bandet og søskenflokken forenes også musikken under åpningskonserten i morgen.

- Vi inspirerer hverandre. Alle drevet med mange ulike prosjekter opp igjennom årene. Mange forbinder guttene med rock og meg med klassisk musikk. Alle har likevel enn allsidig smak, og vi bidrar alle også med hver sin innflytelse på musikken. Et fellestrekk er vel at vi alle er besnæret av stemningsfull og melankolsk musikk. Det vil nok komme tydelig til uttrykk under konserten, forteller Herborg.

Lanserer soloplate

Det vil likevel bli mer enn bare rolige låter fra søsknene.

- Låtrepertoaret blir både stort og allsidig, og vi vil bytte på å spille de forskjellige instrumentene vi bruker. Og vi vil nok framføre sanger som spiller på hele følelsesregisteret, sier vokalisten med et smil, og fortsetter.

- Det kommer til å bli en del musikk som vi har fra foreldrene våre, noe samisk, noe svensk og noen urframføringer fra soloalbumet mitt, sier Herborg, som har lagt plateslippet i anledning åpningskonserten.

Soloplaten består av egenproduserte sanger, og flere sanger fra bestillingsverket Árbi fra festivalen i 2008.

- Dette er sjøsamiske salmetoner fra Kåfjord-området, som er bearbeidet til ulike pianokomposisjoner, sier hun.

Artikkeltags