Mann dømt til fengsel for å ha angrepet gutt (13) på fotballbanen

FORSVARER: Ulf E. Hansen var forsvarer for mannen i 50-årene.

FORSVARER: Ulf E. Hansen var forsvarer for mannen i 50-årene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En mann i 50-årene er dømt til 14 dagers betinget fengsel for vold mot en 13 år gammel gutt.

DEL

(TromsøBy) Det var i november i fjor at 53-åringen havnet i et basketak med 13-åringen etter at noen ungdommer hadde veltet noen søppeldunker i gata.

Mannen forklarte i retten at episoden startet med at han hørte det han beskrev som et smell på utsiden av huset på Tromsøya. Da han gikk ut for å sjekke hørte han et nytt smell og oppdaget hva som var skjedd. En gjeng med ungdommer hadde veltet en rekke søppeldunker i gata.

Han la på sprang etter de unge guttene. På en fotballbane i nærheten tok mannen igjen én av dem, en 13-åring fra Tromsø, som endte i baken.

– Bevisst handling

Retten festet ikke lit til den tiltaltes forklaring om at dette var et hendelig uhell, men konkluderer med at det var en bevisst handling.

Mannen sto tiltalt for å ha sparket og slått 13-åringen i magen og skrittet, men retten finner det ikke bevist at han forsettlig har sparket eller slått.

«Retten kan ikke se bort fra som mulig at idet tiltalte rykket opp fornærmede kan ha blitt oppfattet som et slag mot mage, og at det i denne forbindelse har kommet til en berøring mot fornærmedes skritt.»

6.000 i bot

Mannen er nå dømt for at han «sprang på fornærmede slik at han falt i bakken, og ved at han tok tak i fornærmedes jakke og rykket han opp på beina og holdt han fast.»

I tillegg til 14 dagers betinget fengsel, er han også dømt til å betale 6.000 kroner i bot og 3.000 kroner i saksomkostninger.

Mannens forsvarer, Ulf E. Hansen, er godt fornøyd med dommen.

- Retten har lagt tiltaltes forklaring til grunn og dømt ham for en «snillere» handling enn det han var tiltalt for. Han er verken dømt for å ha slått eller sparket 13-åringen. Dommen på 14 dagers betinget fengsel er langt mildere enn aktors påstand på 18 dagers ubetinget fengsel. Vi er godt fornøyde med resultatet retten har kommet til, sier Ulf E. Hansen.

Artikkeltags