16 sjåfører anmeldt på et halvt år. Nå er en av dem dømt til samfunnsstraff

HØY FART: Politiet tar jevnlig bilister som holder for høy fart over Gisundbrua i Lenvik.

HØY FART: Politiet tar jevnlig bilister som holder for høy fart over Gisundbrua i Lenvik. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

18-åringen fra Lenvik suste over Gisundbrua i nesten det dobbelte av fartsgrensen. Han er ikke den eneste.

DEL

Gisundbrua forbinder ikke bare Senja med fastlandet, men er også den enkeltstrekningen i lensmannsdistriktet der politiet registrerer flest fartsoverskridelser.

Fra januar til august ble intet færre enn 16 bilister anmeldt for å ha holdt for høy fart i 50-sonen over brua.

– Veien over brua er ei bein strekning hvor det er lett å kjøre fort, har Arnold Nilsen, lensmann ved Finnsnes lensmannskontor, tidligere uttalt til Nordlys.

94 kilometer i timen

Nå er en 18 år gammel mann fra Lenvik dømt for brudd på veitrafikkloven, etter at han en maikveld i år holdt 94 kilometer i timen over Gisundbrua. Da saken gikk i Senja tingrett i midten av august, forklarte han at han ikke fulgte med på speedometer, men akselererte opp i fart på vei inn og opp brua. Han følte imidlertid selv at farten var et sted mellom 70 og 80 kilometer i timen.

Retten legger likevel til grunn at holdt så høy hastighet som 94 kilometer i timen. Blant annet begrunnes det med at laserkontrollen som avslørte farten, ble gjennomført i henhold til instruks og at lasermarkøren senere er kontrollert.

Fratas førerkortet

Aktor la ned påstand om at 18-åringen idømmes 36 timers samfunnsstraff, subsidiært fengsel i 21 dager. Retten har valgt å følge aktors påstand.

«Det er forøvrig ingen særlige forhold som tilsier idømmelse av fengselsstraff, og retten sier seg enig i straffeforslaget som påstått av aktor og forsvarer. Kjøringen fant sted på en rett og oversiktlig strekning, men likevel på en bro med begrensede muligheter for unnamanøver dersom en farlig situasjon skulle oppstå», heter det i dommen.

Foruten samfunnsstraff, fradømmes mannen retten til å kjøre bil i elleve måneder. Han må også betale 2000 kroner i saksomkostninger.

Artikkeltags