Kje på Skarvens Biffhus

Artikkelen er over 15 år gammel

De som måtte tro at det bare serveres biffer på Skarvens Biffhus, tar skammelig feil. Endelig har man igjen fått kje på menyen. Maken til nydelig kjøtt skal du leite lenge etter.

DEL

Ryktet fortalte at det populære spisestedet vegg i vegg med – og nærmest en forlengelse av Vertshuset Skarven – hadde klart å få kjekjøtt tilbake på sin meny. Tidligere ble dette kjøttet gravd ned av geitbøndene. Det lønte seg ikke å levere det til slakteriet. Hvilken synd og skam!

Utrolig godt kjøtt

For maken til godt kjøtt skal du leite lenge etter. Spania og andre land kan ha sine helgrillede pattegriser i fred for meg heretter. Kjekjøttet, slik jeg fikk det servert her en dag, var så mørt og saftig at det er fullstendig unødvendig å servere saus til. Og med deilige urter og krydder i tillegg.

På Biffhuset kan du få kjekjøtt i forskjellige varianter. Det tilberedes som filet, som spareribs og ikke minst som helgrillet bog. Ja, det er nesten ikke måte på hvilken flid husets kokker har lagt i å få spennende retter av et kjøtt som før gikk «på dynga».

Jeg valgte grillet bog av kje. 600 gram inklusive bein, sto det i menyen. Mer enn nok for en sulten gjest som hadde smakt på de berømte Skarven-rundstykkene servert med tre typer smør til og en liten forrett.

Trenger ikke tilbehør

Kjøttet er faktisk så godt at man nesten ikke har behov for tilbehør. På biffhuset serverer man stekte poteter med grillkrydder til. Om jeg hadde hatt valget ville jeg nok ha fortrukket enten bakt potet eller fløtegratinerte poteter til. Dessuten var det rotgrønnsaker til – så vidt dampet. Og ei skål med kraften fra grillingen av kjøttet.

Dette bør jo bli litt av en «slager» selv om restauranten bærer navnet Biffhus. Kjebog er den dyreste av kjevariantene, 225 kroner koster den. Men er så absolutt verd prisen.

Hva skal man drikke til det møre og saftige kjøttet?

Jeg valgte en italiensk vin, Montepuliciano D'Ambruzzi fra et rimelig stort vinkart Dette var en av husets rødviner Her får man flasken på bordet, og så betaler man for hvor mye man skjenker seg av den. Pris: 55 kroner for glasset.

Spennende forretter

Selvsagt har man også biffer av forskjellig slag – og størrelser – på menyen. Det i form av pepperstek, entrecôte og både indre- og ytrefilet. Og man har også et par viltvarianter.

Skarvens Biffhus har også evnen til å fornye menyen med jevne mellomrom. Denne gangen fant jeg en klippfisksalat som så spennende ut blant forrettene. Jeg spurte om jeg kunne få en halv forrett – og fikk det. Små biter klippfisk i en deilig olje, servert med tomat og salat.

Av forretter er det ellers husets fiskesuppe, skjell i forskjellige varianter og ikke minst potetskinn. Da deler man en potet i fire, skinner den og fyller skinnet med bacon. Litt ost over også i ovnen til gratinering. Serveres med strimlet salat.

Morsomme navn

Skarvens Biffhus fortsetter med å sette morsomme navn på noen av sine retter. «Vilt og begeistret» på viltrettene, «Bjørnetjeneste» på en av dessert-spesialitetene – er et par eksempler på det.

Dessertutvalget er bra på Skarvens Biffhus. Creme Brülee er en av favorittene. Her finnes en sitronsorbet, isvarianter, varme bjørnebær og ikke minst Skarvens ostekake, som jeg valgte. Til den var det varme bjørnebær og pisket krem. Det ble ei mektig avslutning på et stort måltid. Jeg hadde foretrukket en bærcoulli til framfor kremen.

Skarvens Biffhus er i to etasjer. De som ikke vil røyke får sitte nederst, røykere i 2. etasjen. Det var kun ledig i 2. etasjen da jeg besøkte stedet, og dermed ble en ikke-røyker sittende blant røykere. Interiøret er enkelt, fotografier på veggene og parafinlamper på bordet. Jeg ville gjerne hatt et lite lys på veggen jeg ble plassert ved. Det er så mørkt i lokalet at det er problemer med å lese om man ikke får et bord ved vinduene.

For en campari bitter, en halv forrett, en hovedrett, tre glass rødvin, en dessert, kaffe og en Skarvens konjakk betalte jeg 609 kroner.

Jeg var mer fornøyd denne gangen enn da jeg besøkte restauranten for godt over et år siden – og plusser på ei stjerne for menyen og ei for maten.

TISEN

Artikkeltags