Norges Bank holder styringsrenta uendret

Artikkelen er over 1 år gammel

Styringsrenta til Norges Bank blir som ventet ikke endret. Den blir stående på 1,25 prosent, opplyser sentralbanken.

DEL

– Samlet sett tilsier ny informasjon at renteutsiktene for den nærmeste tiden er lite endret siden Pengepolitisk rapport 2/19. Risikobildet internasjonalt gir økt usikkerhet om renteutviklingen fremover, sier sentralbanksjef Øystein Olsen.

Hovedstyret til Norges Bank satt i rentemøte onsdag. Torsdag formiddag ble beslutningen om ikke å sette opp styringsrenta i denne omgang offentliggjort. Den har ligget på 1,25 prosent siden juni, etter å bli hevet tre ganger det siste året.

– Økt usikkerhet ute

Beslutningen er i tråd med det sentralbankens tidligere har signalisert. Det knyttet seg derfor lite spenning til utfallet av denne ukas rentemøte. Derimot har analytikerne vært spent på om Olsen ville gi nye signaler om de nærmeste renteutsiktene i sine uttalelser om denne siste beslutningen.

«Oppgangen i norsk økonomi fortsetter om lag som lagt til grunn i juni. Den underliggende prisveksten har vært litt lavere enn anslått. Tilspissingen av handelskonfliktene og den økte usikkerheten om Storbritannias forhold til EU kan dempe veksten ute og her hjemme. På den annen side kan en svakere krone bidra til høyere prisvekst fremover», skriver sentralbanken i sin begrunnelse.

Tror på september

– Norges Bank valgte ikke å si i klartekst at en renteøkning i september er det mest sannsynlige. Men ved å si at renteutsiktene for den nærmeste tiden er lite endret, antyder sentralbanken at den fortsatt ser på det som det mest sannsynlige, sier senioranalytiker Erik Bruce i Nordea Markets.

Hovedstyret samles igjen om én måned for å vurdere den videre renteutviklingen i lys av utviklingen i handelen internasjonalt, situasjonen verdensøkonomien og innenlandske økonomiske forhold

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken