Rema straffes hardt etter ølstriden

EKSKLUDERT: Disse ølflaskene vil ikke bli å se i Rema 1000-butikker utenfor Nord-Norge.

EKSKLUDERT: Disse ølflaskene vil ikke bli å se i Rema 1000-butikker utenfor Nord-Norge. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Da Rema 1000 droppet Mack, lovet flere tromsværinger boikott. Nå er tallenes tale klar.

DEL

Det er E24 som melder om det store fallet i salg av øl i Rema-butikkene.

Tallene som kommer fra analysebyrået Nielsen, viser at salget av øl på landsbasis har økt, men at nordmenn «straffer» Reitan & co etter januars store snakkis.

Konkurrentene øker

Det viser seg at både Kiwi og Extra økte ølsalget i januar med henholdsvis 209.000 og 290.000 liter. Rema 1000 solgte 86.000 færre liter øl i årets første måned, sammenlignet med samme periode i fjor.

Dette skjer samtidig som det totale ølsalget øker med 79.000 liter, noe som betyr at Kiwi og Extra har tatt en stor bit av de totale markedsandelene.

Flere ville boikotte

Da det ble kjent at Rema 1000s nye «bestevennordning» ville ekskludere Mack fra butikker rundt om i landet, svarte tromsværinger med å ville boikotte butikken. Historien om Rema 1000 spredde seg over hele landet, siden de også valgte å ekskludere kjente ølmerker som Hansa, Aass, og Dahls.

Mack-direktør Harald Bredrup har etter bruddet kommet med kraftig kritikk mot Rema-ledelsen.

– Med det sterke engasjementet rundt de regionale bryggeriene, er det vel ikke så overraskende at du får slike utslag, sa Mack-direktøren.

Innrømmer tap

Ole Robert Reitan stilte tidligere i uken til intervju i NRK-programmet Torp. Der ble han konfrontert med at Aftenposten omtalte omsetningstapet til 90 millioner, noe som gjorde at han innrømmet at Rema hadde tapt på ølstriden, men at tapet hadde blitt mindre i februar.

Helt siden bruddet ble kjent, har privatpersoner raset mot kjeden og kallenavnet «RÆVA 1000» ble populært i sosiale medier.

Nordlys sin politiske redaktør Skjalg Fjellheim gikk ut ut med en kraftsalve hvor han blant annet kritiserte Reitan for å ikke skjønne hvor viktig de lokale ølmerkene er for folk.

- Mack er enuhyre viktigkulturell merkevare for mennesker i og fra nord.  Og det er en del av det nordnorske hjertet som nå blir tråkket på av Rema.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken