Jens Johan Hjort raser mot "helbreder". - Jeg kan ikke tenke meg noe som er mer horribelt enn det denne fyren har gjort til en forretningsidé

UKLOKT: Ordfører Jens Johan Hjort mener kommunstyret har gjort en dårlig beslutning med å avvise Air+Style-muligheten før utredning av arragementet.

UKLOKT: Ordfører Jens Johan Hjort mener kommunstyret har gjort en dårlig beslutning med å avvise Air+Style-muligheten før utredning av arragementet.

Artikkelen er over 5 år gammel

Langer ut mot "helbredelses-telefon".

DEL

- Jeg kan ikke tenke meg noe som er mer horribelt enn det denne fyren har gjort til en forretningsidé. Jeg er ikke religiøs, men deler mange av verdiene til de fleste religioner. Dette er et ekstremt eksempel på folk som misbruker religion, sier ordfører i Tromsø, Jens Johan Hjort.

Hjort reagerer på de angivelige helbredelsesevnene som pastor Svein-Magne Pedersen fra Vennesla, mener å besitte. Saken er omtalt i et debattinnlegg i Dagbladet onsdag.

Der står det at Pedersen hevder å kunne helbrede mennesker for kreft og andre sykdommer. «Gud planla at jeg skulle få denne nådegaven, dette åndelige talentet,» sier pastoren, ifølge artikkelen.

Pedersen tar 14 kroner per minutt for å helbrede over telefon. Det er spesielt forretningsmodellen ordfører - og ateist - Jens Johan Hjort regarerer på.

- Fy faen! skriver Hjort i et innlegg på Facebook, for å vise sin avsky.

Til Nordlys utdyper han:

-  Dette er å utnytte andres folks problemer til egen vinning. At han gjør det i Guds navn, er i tillegg helt forkastelig.

- Jeg tar veldig sjeldent "fy faen" i min munn, men av og til synes jeg at man kommer over eksempler på kyniske folk der slike ord er nødvendige, legger han til.

Han mener at desperate og sårbare mennesker står i fare for å få tømt lommebøkene sine - i tillegg til å bli kraftig lurt.

- Jeg tror det rett og slett er utnyttelse, og det tror jeg vedkommende vet, sier Hjort.

Evangelisten Pedersen bekjenner seg til pinsemenigheten Filadelfia, og er utdannet på doktorgradsnivå i teologi i USA. Han leder «helbredelsessenteret» Misjonen Jesus Leger i Vennesla.

Artikkeltags