Avgiftssjokk for cruiseskipene

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Cruiseskipene som trafikkerer langs Norges kyst må belage seg på et avgiftssjokk. Trafikken på de lange rutene til Nord-Norge er mest utsatt.

DEL

– Jeg er oppgitt. Dette er veldig synd for reiselivsnæringen, sier administrerende direktør Arthur Kordt i European Cruise Service til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Innføringen av avgift på utslipp av NOx vil ifølge Kordt føre til en smell for reiselivsnæringen på 600 millioner kroner i 2010.

Flere tusen arbeidsplasser i reiselivsnæringen vil gå tapt når om lag hver fjerde cruiseskip uteblir.

Firer ikke

– Per i dag anser jeg det ikke som aktuelt å gi avgiftsfritak for cruisefartøy, skriver nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen (Ap) i et svar til Høyres Torbjørn Hansen. Han lover å følge utviklingen nøye for å sikre at avgiften gir de ønskende effekter. Fra 1. januar 2007 innførte Norge en avgift på 15 kroner per tonn NOx-utslipp. Avgiften er i utgangspunktet generell med få unntak. Bransjen har forstått det slik at regjeringen planlegger å både øke avgiften og utvide omfanget av den.

– For vår næring blir dette en særnorsk avgift som bare fører til at cruiseskipene legger om seilingsrutene og i stor grad vil kutte ut å seile langs norskekysten. Vi har i realiteten fått en to-tredobling av avgiftsnivået i Norge nærmest uten varsel. Rederiene har knapt skjønt hva som har skjedd, sier Kordt og viser til at selskapene ikke engang har rukket å justere prisene for avgiftsøkningen.

Rammer i nord

– Resultatet vil bli flere enkeltanløp og færre cruiseskip som går langs norskekysten. Trafikken til Nord-Norge vil bli hardest rammet, sier Kordt og legger til at det vil bli spesielt kostbart å seile fra Geiranger til Honningsvåg.

– Dette vil merkes godt i lokalsamfunn som Geiranger og Leknes Lofoten, legger han til. Kordt anslår at reiselivsnæringen vil tape om lag 1.200 kroner per passasjer som uteblir på cruiseskipene.

– Norge har hatt en godt renommé ute i markedene, men her har vi fått en knekk på grunn av den rødgrønne regjeringens nye avgift. Nå er vi i båt med land vi ikke liker å sammenlikne oss med, sier Kordt.

Bare store båter

Nærings- og handelsministeren poengterer at NOx-avgiften i første omgang bare omfatter relativt store båter.

– Regjeringen legger vekt på at utslippene av NOx reduseres uten at den økonomiske belastningen for næringene blir unødvendig høy. Det er derfor foreslått kompensasjoner til enkelte berørte næringer, skriver Andersen.

Regjeringen har økt bevilgningene til forskning og utvikling med det formål å stimulere til utvikling av NOx-reduserende teknologier. Regjeringen åpner videre for at virksomheter som inngår miljøavtale med staten om konkrete og tidfestede utslippsreduksjoner kan fritas for NOx-avgift.

Artikkeltags