Hit reiste vi mest i året som gikk

SPANIA POPULÆRT REISEMÅL: Fra 2016 til 2017 var det en nasjonal økning på ti prosent i antall flyreiser, og flest pakkereiser fra Troms gikk til Gran Canaria.

SPANIA POPULÆRT REISEMÅL: Fra 2016 til 2017 var det en nasjonal økning på ti prosent i antall flyreiser, og flest pakkereiser fra Troms gikk til Gran Canaria. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Spania, Hellas og Bulgaria på reisetoppen i Troms.

DEL

Det er stadig flere nordlendinger som benytter sjansen til å reise til solfylte områder utenlands. I hele Nord-Norge var Gran Canarias Puerto Rico det klart mest populære sydenmålet for pakkereiser i 2017.

Det viser tall fra FINN Reise, og kommersiell direktør Terje Berge forklarer situasjonen som følger på deres nettsider: 

- Spania, med destinasjonene Alicante, Malaga og Gran Canaria i spissen, har lenge vært nordmenns desiderte feriefavoritt og opplevde vekst i bestillinger i 2017 som følge av uroligheter i andre populære områder.

Hellas og Bulgaria

Videre på tromstoppen følger Hellas og Bulgaria. Nasjonalt opplevde vi en økning i flyreiser på ti prosent fra 2016 til 2017, og antall bestillinger av pakkereiser gikk også opp.

Ser man på oversikten over vanlige flyreiser, ligger Oslo på en førsteplass i både Nordland, Troms og Finnmark. Felles for alle tre er også Bangkok, på en solid andreplass.

- Det er ikke overraskende at Spania og Thailand er populært. Dette er destinasjoner som leverer sol og varme, som mange nordmenn søker når de skal på ferie til utlandet. Når det gjelder storbydestinasjoner, så ser vi at destinasjonene som er enkelt tilgjengelig fra Norge og som har mange opplevelsesmuligheter, både når det gjelder shopping, mat og kultur, gjerne er det vi søker når vi vil på langhelg- eller weekendtur, sier Berge.

Hit reiste flest på pakkereise fra Troms:

1.      Puerto Rico (Spania)

2.      Rethymnon (Kreta/Hellas)

3.      Platanias (Kreta/Hellas)

4.      Las Palmas (Gran Canaria)

5.      Sunny Beach (Bulgaria)

Våre mest populære flydestinasjoner i 2017:

1.      Oslo

2.      Bangkok

3.      Tromsø

4.      Gran Canaria

5.      Alicante

6.      Trondheim

7.      London

8.      Bergen

9.      Stockholm

10.    København

Artikkeltags