Steinras i Kåfjord etter regnutvikling: - Regnværet kommer til å vare en stund

Artikkelen er over 3 år gammel

NVE advarte mot jordskred etter OBS-varsel.

DEL

Søndag klokken 13:41 gikk det steinras på Nordnes i Kåfjord som følger av regnmassene som har flommet ned i Troms og Finnmark.

Veien har nå redusert fremkommelighet. Vegtrafikksentralen opplyser om at ett kjørefelt holdes stengt inntil videre.

LES OGSÅ: Kraftig regn i Troms og Finnmark: – Vurder fortløpende behovet for beredskap

I følge NVE er det fare for jordskred i områdene der det kommer mest nedbør i Troms.

Vakthavende hydrolog Knut Ola Aamodt ved NVE bekrefter ovenfor Nordlys at det er en økt fare for skred i Nord-Troms i løpet av søndag.

- På grunn av nedbøret har vi lagt ved en setning til Meteorologisk Institutt sitt OBS-varsel, som ber folk være varsom i forhold til været. I grunn er situasjonen under kontroll, sier han til Nordlys.

Fare for lokale oversvømmelser

I følge Aamodt kan det kan bli elveløpsendringer, lokale oversvømmelser og flomskred i de mest nedbørutsatte områdene i Troms.

Han opplyser at regnet vil fortsette jevnt i dag.

- I følge prognosen regner det jevnt og trutt 1 til 2 millimeter i timen, og det kommer til å vare en stund. Det kan bli elveløpsendringer og vannøkning i de mindre vassdragene.

Likevel mener Aamodt det ikke er grunn til videre bekymring for flom. Han melder at de større vassdragene i fylket ikke ser ut til å være ved flomnivå.

- Hittil har vi ikke sett store økninger i vassdragene. Modellene tilsier heller ikke at vi skal få stor vannføringsøkning i middelstore eller store vassdrag.

I følge flomvarsleren skal regnværet gi seg før midnatt i enkelte deler av Troms.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken