Så mye regn kommer det

NEPPE NOK: Det ser vått ut med nedbøren vi har i vente, men det er neppe nok til at skogbrannfaren i Troms kan avlyses. Skjermdump: Meteorologene på Twitter

NEPPE NOK: Det ser vått ut med nedbøren vi har i vente, men det er neppe nok til at skogbrannfaren i Troms kan avlyses. Skjermdump: Meteorologene på Twitter Foto:

DEL

Twitter-meldingen fra Meteorologene ser ut som om vi har våte dager i vente  for tørkerammede tromsværinger. Og ja, det kommer nedbør, men, nei, det blir neppe spesielt mye ifølge statsmeteorolog Magnus Haukeland ved Vervaslinga i Nord-Norge.

- Det kommer nok litt de nærmeste dagene, men ikke veldig mye i Tromsø. Det kommer litt onsdag kveld og mer på torsdag i Tromsø, men mest på kommer det  nok på indre strøk, sier Haukeland.

De siste 30 døgn har det bare falt 3,6 millimeter i Tromsø og det er stor skogbrannfare i fylket. Haukeland tviler på at det kommer nok nedbør til at faren  reduseres vesentlig.

- Det må nok komme 20 millimeter for at det skal fukte nok.

- Så du avlyser ikke skogbrannfaren?

- Nei, det spørs om det komme nok nedbør til det. Vi  vurderer fortløpende og får bare se hvor mye regn som kommer.

Også fredag og lørdag skal det komme litt nedbør på indre strøk.

Mest markant er temperaturendringene. I morgen vil det riktignok  bli over 15 grader, mens det vil bli et snev av høst  med 11-12 grader torsdag og fredag.

Artikkeltags