Gå til sidens hovedinnhold

Håper nykommer skal begrense gammel Tromsø-helt

Artikkelen er over 6 år gammel

Tromsø Storm byr på en gammel og en forhåpentligvis ny publikumsfavoritt, når Ammerud gjester Tromsøhallen søndag.

Ron Timus var en publikumsyndling da han spilte flere sesonger for Tromsø Storm, og er en sentral spiller for Ammerud i dag.

Amerikaneren er den tredje mestscorende spilleren i BLNO så langt, med et snitt på 21,13 poeng per kamp. Best er Nidaros Jets Matthew Adekponya, foran Tromsø Storms egen Keon Lawrence.

Skal bremses

Timus satte 21 poeng, da Ammerud slo Storm 73-72 tidligere i sesongen.

- Ron er en god spiller, og en nøkkelspiller for Ammerud. Det blir garantert spesielt for han å komme tilbake til Tromsøhallen og spille på sin gamle hjemmebane, og han er nok motivert for å gjøre det bra her. Ron plagde oss i den den første kampen, men vi håper å gjøre noen tiltak som gjør at  han ikke får dominere like mye nå, sier Storm-trener Kenneth Webb til Nordlys.

Klubben håper at den tidligere publikumsfavoritten Timus skal havne i skyggen av det Tromsø Storm håper blir en ny helt i Tromsøhallen. Nykommer Reggie Fuller (28) er klar for sin debut i Storm-drakten søndag, etter at amerikaneren ankom Tromsø onsdag.

- Reggie trente med laget torsdag, og skal trene fredag og lørdag. Han kommer definitivt til å bidra og hjelpe oss. Reggie er en rutinert spiller, vet hva dette handler om, og som kan spille. Den erfaringen er viktig. Magefølelsen min avgjør om han starter eller ikke. Vi må bare bruke dagene best mulig for å lære han hvordan vi vil spille, og sette han inn i det, sier Kenneth Webb.

- Årets viktigste

Han er tydelig på at kampen har stor betydning for andreplasserte Storm.

- Denne, og den neste hjemmekampen mot Asker Aliens, er de to viktigste kampene vi har denne sesongen. Vinner vi de, så kontrollerer vi vår egen skjebne i forhold til sluttspillplass. Jeg vil ikke oppleve at vi kommer til mars, og er avhengige av at andre lag må tape kamper for at vi skal sikre en plass blant de fire beste, så det sier seg selv hvor mye denne kampen betyr for oss, sier Webb.

Som er revansjelysten etter det knepne nederlaget for Ammerud tidligere i vinter.

- HVis noen av våre spillere ikke motiveres av den opplevelsen, så bør de finne på noe annet å gjøre. Vi har veldig lyst til å rette opp den kampen nå, sier Kenneth Webb.

Kommentarer til denne saken