En kvinne i 30-årene ble skadet i en fallulykke på Søndre Bentsjordtind i Malangen lørdag ettermiddag. Etter en mer enn fire timer lang redningsaksjon ankom hun UNN ved 21.30-tiden.

- Pasienten er stabil og har lettere skader. Hun blir liggende inne til observasjon, sier Per-Christian Johansen, pressevakt ved UNN til Nordlys.

Måtte gi opp

Kvinnen skal ha falt og sklidd 50 meter nedover en snørenne. AMK fikk melding om ulykken klokken 17.10.

Ambulansehelikopteret ble sendt til stedet. De fikk satt inn en redningsmann ved kvinnen, men klarte ikke å få henne ut. Et Sea King redningshelikopter fra Bodø ble scramblet. Det løftet kvinnen ut av fjellet ved 21-tiden.

Kvinnen var lørdag kveld til behandling ved UNN.

- Pasienten er våken, men har pådratt seg en del fallskader, sier Johansen.

- Utfordrende

- Det var et utfordrende oppdrag for Sea Kingen. Det var mye vind og en gryteformasjon i fjellet gjorde at vinden kom fra alle retninger. Det har gjort det utfordrende for dem å få henne ut, sier Jacob Carlsen, redningsleder ved Hovedredningssentralen for Nord-Norge til Nordlys.

Olsen forteller at redningsmannen fra ambulansehelikopteret klargjorde pasienten før Sea Kingen ankom.

Søndre Bentsjordtind ligger på nordspissen av Malangshalvøya. Fjellet er 1168 meter høyt og er et populæt mål for turgåere.

En tidligere versjon av denne artikkelen opplyste at ulykken hadde skjedd på Durmålstinden. Det riktige er at den har skjedd på Søndre Bentsjordtinden.